Daea vrea derogare pentru vânătoarea de cormorani

49
2 minute de lectură


Europa are 1,8 milioane cormorani, care mănâncă 300.000 tone de pește zilnic
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, miercuri, că nu este dispus ca România să devină „grădină zoologică”, potrivit  Mediafax. 22 de țări au cerut deja derogare pentru cormorani, dar nu România, a spus ministrul Agriculturii. Daea a spus că îi vine să intre îmbrăcat în apă când vede un cormoran.
Potrivit ministrului Agriculturii cormoranii s-au înmulțit foarte mult în Europa și trebuiesc luate măsuri, deoarece  pierderile de pește sunt uriașe. Acesta susține că în România cormoranii mănâncă de trei ori mai mult peşte decât obţin fermierii din acvacultură.

„Trebuie să se ia măsuri de către Comisia Europeană pentru că efectivele de cormorani în Europa s-au înmulţit îngrijorăror. În 25 de ani numărul a crescut de 24 de ori, ajungându-se la minimum 1,8 milioane de exemplare. România face parte din ţările care sunt grav afectate. La nivelul Uniunii Europene pierderea cantităţii de peşte prin consumul zilnic al acestor păsări care se hrănesc numai cu peşte este de 300.000 de tone. În România cormoranii mănâncă de trei ori mai mult peşte decât obţin fermierii din acvacultură. Şi dumneavoastră aţi avut aici un fermier care spunea să mergem să vedem cum la ora actuală sunt în jur de 100 de cormorani în amenjarea pe care o are. Eu am spus că nu merg, pentru că mă îndeamnă să intru după ei îmbrăcat”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Petre Daea a mai spus că va cere derogare de la Comisia Europeană pentru a vâna cormorani, astfel încât România să nu se transforme în „grădină zoologică”. „Sunt soluţii foarte clare, le vom prezenta, echilibrăm efectivele. Prin măsurile specifice pe care le-au luat şi alte ţări. Facem ce trebuie, ce au făcut şi alte ţări. 22 de ţări au cerut derogare de la Comisie, din nefericire România nu a cerut. (…) Aş vrea să înţelegeţi că eu nu sunt dispus ca România să devină grădină zoologică”, a precizat Petre Daea.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele