16 migranţi din Siria, Irak şi Turcia, găsiţi ascunşi într-un microbuz la Oravița

1 minut de lectură

Poliția de frontieră a prins 16 migranţi din Siria, Irak şi Turcia ascunşi într-un microbuz care a intrat în ţară din Serbia, prin Oravița, și urma să ajungă în vestul Europei. Printre migranți erau și trei copii, cel mai mic de doar trei luni.

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere Oravița, judeţul Caraş-Severin, au oprit pe un drum din localitatea de frontieră Comorâște un microbuz din Serbia, condus de un sârb.

În microbuz au fost găsite 16 persoane care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Cei 16 sunt cetățeni din Siria, Irak și Turcia, dintre care 13 adulți cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, și trei copii, între 3 luni și 14 ani. Şoferul este cetăţean sârb şi are 33 de ani.

Cetăţenii străini au declarat că încercau să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul cetățeanului sârb.

Migranții sunt cercetați acum pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar cetăţeanul sârb pentru trafic de migranţi.

Microbuzul a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Oravița.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele