30 de ore de luptă cu flăcările pe Insula Gran Canaria

47
1 minut de lectură

După peste 30 de ore de eforturi asidue, pompierii spanioli au reușit să izoleze focarul incendiului izbucnit pe insula Gran Canaria, în urma căruia peste 1.000 de persoane au fost evacuate însă întețirea vântului ar putea îngreuna acțiunile de stingere, a anunțat liderul administrației locale, transmite Mediafax.

Ángel Víctor Torres, președintele administrației locale din Insulele Canare, a anunțat duminică seară că pompierii au izolat focarul incendiului, iar flăcările nu s-au răspândit dincolo perimetrul stabilit, informează La Vanguardia și site-ul local thecanarynews.com.

Oficialul a felicitat pompierii pentru eforturile „magnifice” depuse pentru a aduce sub control incendiul.

Torres a subliniat că intensificarea vitezei vântului, cu rafale care ar putea ajunge până la 90 km/h, ar „putea face mai dificilă munca” pompierilor.

Poliția spaniolă a anunţat că suspectează că incendiul a fost pornit de o persoană, iar un individ în vârstă de 55 de ani a fost arestat sâmbătă în acest caz.

Incendiul reprezintă o amenințare pentru mai multe orașe, precum și pentru parcul național Tamadaba din vestul insulei, o zonă vizitată frecvent de turiști.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele