Au fost contractate 23 de milioane de vaccinuri COVID-19 de la Pfizer și Moderna

Autoritățile române au semnat un contract pentru achiziționarea a 9 milioane de doze de vaccin german COVID-19 CureVac, care nu a fost încă aprobat. Două companii au aprobat vaccinul pentru vânzare în UE: Pfizer și Moderna. Câțiva pacienți au fost observați cu noua tulpină de coronavirus în România. Mai multe țări au anunțat cerințe suplimentare de intrare sau interdicții pentru călătorii neesențiale.

96
3 minute de lectură

România a cumpărat în jur de 20 de milioane de doze din vaccinul BioNTech Pfizer și 3,4 milioane de doze din vaccinul produs de Moderna, a anunțat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Vaccinurile ar trebui să vină până în septembrie, cu aproximativ 3 milioane de doze, toate împreună ar trebui să sosească până la sfârșitul lunii martie. 

De asemenea, autoritățile române au semnat un contract pentru achiziționarea a 9 milioane de doze de vaccin german CureVac COVID-19, care nu a fost încă aprobat, a anunțat ministrul sănătății Vlad Voiculescu la începutul săptămânii precedente. Într-o conferință de presă, ministrul Voiculescu a sugerat că aproape o treime dintre cei care au fost vaccinați pentru COVID-19 în România au făcut-o în afara procedurilor standard. Nu au fost înregistrate anterior în platforma online. A ordonat o inspecție a situației. 

Între timp, mai mulți pacienți au fost observați cu noua tulpină a coronavirusului în România. În conformitate cu acest lucru, mai multe țări au anunțat cerințe suplimentare de intrare sau interdicții pentru călătoriile neesențiale pe fondul pandemiei coronavirusului. 

Începând cu 31 ianuarie, toți cei cu vârsta peste 11 ani care sosesc în Franța din zona europeană prin toate mijloacele de transport trebuie să arate companiei de transport și autorităților de frontieră un test negativ Covid-19 PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de călătorie. Autoritățile franceze recomandă cu tărie evitarea călătoriilor neesențiale, izolarea timp de 7 zile și al doilea test Covid-19 PCR la sfârșitul acestei perioade pentru cei care sosesc în Franța. 

Bulgaria a anunțat, de asemenea, noi cerințe de intrare. În perioada 29 ianuarie – 30 aprilie, toți cei care călătoresc în Bulgaria, indiferent de țara din care ajung, pot intra numai dacă prezintă un PCR Covid-19 negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire. Documentul care arată rezultatul negativ trebuie să includă în caractere latine numele persoanei testate, așa cum este scris în documentele de identitate ale acestora, informațiile de contact și legale ale laboratorului care a efectuat testul și metoda de testare. Scutirile sunt cele care tranzitează Bulgaria, șoferii de autobuz care lucrează pe rute internaționale de pasageri, șoferii de camioane care efectuează transporturi internaționale, mărfurile, membrii echipajelor navale, membrii echipajelor aeriene pe zboruri către și de la aeroporturile publice din Bulgaria și personalul tehnic asociat, precum și transfrontaliere muncitorii.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele