BREAKING | Trump a fost achitat de Senatul american

46
2 minute de lectură
Foto: Getty Images / Guliver

Senatul american l-a achitat pe președintele Donald Trump pentru ambele acuzații care îi fuseseră aduse, mai exact abuz de putere și obstrucționarea Congresului, informează CNN.

Cele două voturi din Senat pun capăt unei lupte istorice și încrâncenate ce a avut ca miză demiterea liderului republican de la Casa Albă.

În cazul articolului privind abuzul de putere, 52 de senatori au votat pentru achitare, în timp ce 48 s-au exprimat în favoarea inculpării președintelui. Senatorul Mitt Romney a fost singurul republican care a considerat că președintele Trump se face vinovat de abuz de putere. Totodată, Romney a devenit astfel primul senator din istoria Statelor Unite care a votat împotriva unui președinte aparținând aceluiași partid, într-un proces de demitere.

În ceea ce privește articolul cu privire la obstrucționarea Congresului, Romney s-a exprimat împotriva acestuia. Articolul a fost astfel repins cu 53 de voturi la 47.

Trump „se face vinovat de un oribil abuz al încrederii publice“, a spus Romney înaintea votului din Senat, coniderând că acțiunile președintelui reprezintă „un atac flagrant asupra drepturilor alegătorilor, securității naționale și valorilor fundamentale“ ale Statelor Unite.

„Coruperea procesului electoral pentru a te menține în funcție este, probabil, cea mai abuzivă și distructivă încălcare a jurământului de învestire pe care mi-o pot imagina“, a adăugat senatorul republican, precizând că este convins că votul său va aparține minorității.

„Votul meu va fi minoritar în Senat, însă ce contează este că, datorită acestui vot, le voi putea spune copiilor mei și copiilor copiilor mei că mi-am făcut datoria atât cât m-am priceput de bine și așa cum cred că țara pe care o servesc se așteaptă de la mine“, a spus Romney vizibil emoționat.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, l-a inculpat pe preşedintele Donald Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al Statelor Unite, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. ■

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele