Carlos Ghosn a demisionat de la conducerea Renault

39
2 minute de lectură

Carlos Ghosn a demisionat din funcțiile de conducere pe care le deținea la producătorul de automobile Renault, ca urmare a problemelor cu justiția pe care le are în Japonia, a anunțat presa franceză. Anunțul a fost făcut de Bruno Le Maire, ministrul francez al Economiei, într-o succesiune de interviuri pentru Bloomberg și AFP acordate la Forumul economic de la Davos. «Carlos Ghosn a demisionat noaptea trecută. Acum este timpul să alegem o noua conducere, deoarece cel mai important lucru este astăzi pregătirea viitorului Renault si al Alianței (cu Nissan și Mitsubishi.n.r,) “, a declarat Le Maire. Potrivit cotidianului Le Figaro în această dimineață are loc un consiliu de administrație al grupului Renault.

Ghosn urmează să fie înlocuit în funcția de președinte al Consiliului de Administrație de actualul președinte executive al Michelin, Jean-Dominique Senard, iar în aceea de președinte executiv de Thierry Bollore, care însă va avea un mandat interimar.

Ghosn este reținut într-o închisoare din Tokyo, din data de 19 noiembrie 2018, fiind acuzat de fraude financiare. Fostul CEO al Nissan și al Renault este suspectat că, în octombrie 2008, a trasferat asupra companiei pierderi de circa 1,85 miliarde de yeni (16,6 milioane de dolari) rezultate din investiții personale, susțin procurorii. El este acuzat că transferul acestor pierderi a provocat daune Nissan, care a constituit un depozit de 14,7 milioane dolari, între iunie 2009 și martie 2012, într-un cont bancar asociat.

În plus, la data de 11 ianuarie, procurorii din Tokyo l-au acuzat pe Ghosn, de două noi abateri financiare: subestimarea sumelor primite drept compensații între 2015 și 2017, a declarat avocatul său, Motonari Otsuru.

O instanță din Tokyo a respins două solicitări de eliberare pe cauțiune ale lui Ghosn, în ciuda faptului că la ultima fostul lider al alianței Renault-Nissan s-a oferit să poarte un dispozitiv electronic de supraveghere și să depună drept garanție acțiunile deținute la producătorul japonez de automobile Nissan.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele