Carlos Ghosn a fost arestat din nou

35
1 minut de lectură

Fostul șef al Nissan Carlos Ghosn a fost arestat din nou în Tokyo, după ce fusese eliberat pe cauțiune în așteptarea procesului în care urmează să fie judecat pentru presupuse infracțiuni financiare.

Procurorii au motivat decizia arestării lui Ghosn, în vârstă de 65 de ani, prin suspiciunea că acesta ar fi provocat companiei Nissan pierderi în valoare de cinci milioane de dolari.

Carlos Ghosn a declarat, prin intermediul unui comunicat, că decizia arestării este „revoltătoare și arbitrară“. Avocatul său a anunțat într-o conferință de presă că va face apel împotriva noii decizii. Potrivit avocatului Junichiro Hironaka, procurorii din Tokyo au confiscat pașaportul și telefonul soției fostului șef al Nissan.

Ghosn, care neagă toate acuzațiile, a fost eliberat recent pe cauțiune, după ce s-a aflat 108 zile în regim de arest. Decizia arestării este „parte a unei noi încercări a unor peroane de la Nissan de a mă reduce la tăcere prin influențarea procurorilor“, a spus el, prin intermediul unui comunicat dat publicității de către reprezentanții săi.

„Care este motivul arestării, altul decât acela de a mă demoraliza? Nu mă voi lăsa intimidat“, a concluzionat el.

Potrivit unor declarații făcute în ultimele luni de Ghost, consiliul director de la Nissan ar fi complotat împotriva sa pentru a evita o eventuală creștere a nivelului de colaborare dintre fabricantul auto japonez și partenerul său francez, Renault.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele