Celebră activistă LGBT, asasinată în Rusia

103
2 minute de lectură

O cunoscută militantă pentru drepturile comunității LGBT a fost găsită moartă cu multiple urme de înjunghiere și semne de strangulare, în orașul St Petersburg, din Rusia.

Cadavrul femeii în vârstă de 41 de ani a fost găsit în niște tufișuri din apropierea locuinței sale, a anunțat poliția locală, citată de BBC. Rudele și prietenii victimei au identificat-o pe aceasta drept Yelena Grigorieva.

Grigorieva, care a primit deseori amenințări cu moartea, a militat frecvent pentru respectarea drepturilor omului în Rusia.

Într-o postare pe Facebook, activistul Dinar Idrisov a anunțat că Grigorieva „a fost ucisă cu brutalitate în apropierea locuinței sale“. „A fost recent victima unor acte de violență și a unor amenințări cu moartea“, a adăugat el, precizând că militanta a depus plângeri la poliție în repetate rânduri.

Poliția nu a confirmat încă informațiile cu privire la amenințările cu moartea. Un suspect a fost reținut.

Pe lângă campaniile de protejare a drepturilor comunității LGBT, Grigorieva a protestat față de anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia, a tratamentul la care sunt supuși prizonierii, precum și alte probleme privind drepturile omului.

În ianuarie 2018, activistul opoziției Konstantin Sinitsin, în vârstă de 53 de ani, a fost găsit mort în apropierea locuinței sale din St Petersburg. Cadavrul prezenta plăgi în zona capului. Potrivit poliției, motivul atacului ar fi fost jaful.

În august, zeci de activiști LGBT au fost arestați în timpul unui protest neautorizat.

În 2013, Rusia a introdus o legislație ce interzice răspândirea a ceea ce se identifică drept „propagandă gay“.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele