„Dr.” Trump are o dilemă: Pot fi împiedicate uraganele cu o bombă atomică?

75
2 minute de lectură

Președintele american Donald Trump ar fi propus, în cadrul unor ședințe cu oficiali militari, utilizarea de bombe atomice pentru a opri uraganele înainte ca acestea să ajungă deasupra teritoriului Statelor Unite, a relatat site-ul Axios, citând surse anonime, transmite Mediafax.

În cursul unei ședințe despre amenințarea reprezentată de uragane, la care au participat și mai mulți oficiali militari de rang înalt, președintele american ar fi afirmat: „Înțeleg. Înțeleg. De ce nu le bombardăm cu arme atomice?”

„Încep să se formeze în largul coastelor Africii, când se deplasează deasupra Atlanticului, lansăm o bombă în centrul uraganului și îl perturbăm. De ce nu putem face asta?”, ar fi adăugat Donald Trump.

Potrivit surselor citate de Axios, unul dintre oficiali ar fi răspuns la propunerea liderului de la Casa Albă că vor studia această ipoteză.

Donald Trump ar fi menționat această ipoteză și într-o conversație cu un oficial de rang înalt din cadrul administrației sale, a transmis Axios, care a precizat că discuția ar fi fost înregistrată într-un memoriu din 2017 al Consiliului Național de Securitate de la Washington.

Casa Albă a refuzat să comenteze subiectul ori să confirme dacă președintele a făcut aceste declarații.

Potrivit cotidianului The Guardian, la scurt timp după venirea lui Trump la putere, revista National Geographic a publicat un articol în care vorbește despre cât de frecventă este propusă ideea folosirii de arme atomice pentru a oprii uraganele.

„În fiecare an în ultimele șase decenii, agențiile guvernamentale au primit misive de la cetățeni îngrijorați care îndeamnă la atacuri preventive cu arme atomice împotriva uraganelor”, afirmă jurnaliștii de la National Geographic, într-un articol intitulat „Bombardamentul nuclear al uraganelor: Surprinzătoarea istorie a unei idei chiar proaste”.

Dr. Chris Landsea, un om de știință de la Centrul Național pentru Uragane din SUA, a explicat că particulele radioactive emise în urma unei explozii atomice ar avea repercursiuni ecologice devastatoare, relatează ABC News. 


LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele