Dronele medicale din Elveția, oprite la sol

61
1 minut de lectură

Dronele utilizate la transportul mostrelor de laborator între spitalele din Elveția au fost oprite la sol, după ce una dintre acestea s-a prăbușit în apropierea unui loc de joacă pentru preșcolari, relatează BBC.

Drona s-a prăbușit ca urmare a ruperii legăturilor parașutei de urgență a aparatului. Swiss Post a anunțat că va examina toate procedurile de siguranță înainte de reluarea zborurilor și a cerut fabricantului aparatelor, Matternet, să opereze în regim de urgență o serie de modificări.

În ianuarie, o altă dronă a efectuat o aterizare de urgență în Lacul Zurich. În acel caz, parașuta s-a deschis corect.

„Siguranța este prioritatea noastră principală. De aceea, Swiss Post stabilește un consiliu de anchetă. Vom analiza toate procesele legate de riscul și managementul operării dronelor“, a anunțat Swiss Post.

„Este prima oară când ne confruntăm cu o defecțiune a parașutei vehiculului. Nu am mai văzut așa ceva în trecut, atât în timpul testărilor, cât și al operării comerciale“, se arată într-un comunicat dat publicității de Matternet.

„La Matternet, luăm foarte în serios siguranța tehnologiilor și operațiunilor noastre. O defectare a parașutei este un eșec evident al mecanismelor noastre de siguranță, astfel că luăm toate măsurile pentru a remedia această problemă“, se arată în continuare.

Swiss Post a început să testeze transportul aerian al mostrelor de laborator cu ajutorul dronelor încă din 2017 și, până-n prezent, a efectuat circa 3.000 de zboruri.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele