Eurodeputatul Adina Vălean pregătește audierile comisarilor desemnați

44
2 minute de lectură


Europarlamentarul român Adina Vălean, președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRE) a Parlamentului European, pregătește audierile comisarilor desemnați să facă parte din viitoarea Comisie Europeană, condusă de Ursula von der Leyen.

La Strasbourg, Adina Vălean a avut o serie de întâlniri cu Frans Timmermans, vice-președinte executiv desemnat al Comisiei Europene, responsabil cu European Green Deal. Discuțiile s-au concentrat pe găsirea unor căi de abordare integrată a politicilor de energie, mediu și competitivitate economică.

„Am propus măsuri pentru facilitarea investițiilor în retehnologizare, inovare și digitializare pe întreg continentul”, a declarat Adina Vălean. De asemenea, președintele comisiei ITRE a avut un dialog cu Maryia Gabriel, comisar desemnat pentru inovație și tineret de către Bulgaria.

O parte importantă a bugetului pentru cercetare este în coordonarea directoratului condus de comisarul bulgar, inclusiv un buget semnificativ alocat fondurilor pentru agenda digitală. Comisarul propus de Slovacia, Maros Sefcovic, desemnat pentru portofoliul „Relații internaționale și prospectivă”, va fi unul dintre comisarii care va fi audiat chiar în comisia condusă de Adina Vălean.

Discuțiile dintre comisarul desemnat și deputatul român au fost legate de principiul promovat de președintele Comisiei Europene, „One in, One out”, care urmărește reducerea poverii administrative și eliminarea legislației caducă.

Portofoliul comisarului slovac desemnat va include și analiza tendințelor și a evoluțiilor emergente. Comisarul Sefcovic va fi și reprezentantul Comisiei Europene în relația cu celelalte instituții europene.

Astăzi, europarlamentarul Adina Vălean se va întâlni cu președintele Comsiei Europene, Ursula von der Leyen.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele