Viorica Dăncilă, votată candidatul PSD la prezidențiale

97
5 minute de lectură

12.50 Viorica Dăncilă a fost desemnată, marți de către social-democrați, să fie candidatul formațiunii, la alegerile prezidențiale au declarat surse din PSD, pentru Mediafax.

Paul Stănescu și Dumitru Buzatu au fost singurii care au votat împotriva deciziei luate de social-democrații, în ședința Biroului Permanent Național au mai spus sursele citate. Hotărârea urmează să fie validată în ședința Comitetului Executiv al partidului.

Înaintea hotărârii social-democraților, primarul general al Capitalei Gabriela Firea și-a anunțat colegii în Biroul Permanent Național al PSD că își retrage candidatura la alegerile prezidențiale, au afirmat surse din partid, pentru MEDIAFAX.

11.50 Primarul general al Capitalei Gabriela Firea și-a anunțat colegii în Biroul Permanent Național al PSD că își retrage candidatura la alegerile prezidențiale, au declarat surse din partid, pentru Mediafax.

Totodată, edilul Capitalei a declarat că „dragoste cu de-a sila nu se poate” în contextul alegerii unei alte opțiuni de candidat la alegerile din toamnă.

Social-democrații se reunesc, marți, în Birou Politic Național, pentru a-și alege candidatul la prezidențiale, urmând ca propunerea să fie validată în Comitetul Executiv Național. Anterior, atât Gabriela Firea cât și Viorica Dăncilă și-au anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale.

Inițial, și Eugen Teodorovici precum și Mihai Fifor au anunțat că vor să candideze pentru Palatul Cotroceni, dar ulterior și-au retras candidaturile.

11.45 Liderul PSD Vrancea Marian Oprișan a declarat că Viorica Dăncilă este o soluție pentru alegerile prezidențiale și are mari șanse de a câștiga în fața lui Klaus Iohannis. Social-democratul a precizat că o coaliție de stânga este binevenită pentru PSD.

„Viorica Dăncilă este o soluție pentru alegerile prezidențiale. Are șanse mari în fața lui Klaus Iohannis. Repet, astăzi vom avea o discuție în interiorul CEx și al Biroului Permanent și vom lua o decizie în acest sens, dar eu cred că din punctul meu de vedere, doamna Dăncilă este o soluție”, a afirmat Marian Oprișan, marți, înaintea ședinței social-democraților, în vederea desemnării prezidențiabilului partidului.

11.05 Președintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, înaintea Biroului Politic Național al partidului, că nu crede că ALDE va ieși la guvernare, pentru că în formațiune sunt oameni responsabili care înțeleg că este importantă stabilitatea.

„Nu, nu cred că ALDE va ieși de la guvernare. Sunt oameni responsabili. Își dai seama că stabilitatea e foarte importantă”, a afirmat Viorica Dăncilă, marți, la Parlament, citată de Mediafax.

Știrea inițială. Gabriela Firea a declarat înaintea ședinței CEX PSD că va respecta decizia colegilor din partid cu privire la desemnarea candidatului la prezidențialele din toamnă și că aceștia își vor asuma rezultatul scrutinului. Ea a mai spus că unii colegi au considerat-o ca fiind varianta mai bună la alegeri.

“Firește, ideal ar fi fost să avem o alianță cu ALDE și Pro România. Înțeleg că acest lucru nu e posibil pentru primul tur, poate pentru al doilea. Normal e să respect decizia colegilor și dacă ei nu cred acum în această variantă e normal să respectăm decizia lor, și își vor asuma și ei rezultatul la alegerile prezidențiale, pentru că în momentul când ai o opțiune, cu siguranță ai și argumente”, a declarat, marți, Gabriela Firea, citată de Mediafax.

Firea a mai transmis că unii colegi social-democrați consideră că ea ar fi fost o variantă mai bună de prezidențiabil PSD.

“Sunt dintre membrii PSD care consideră că PSD trebuie să câștige alegerile prezidențiale și nu să intre doar în turul doi sau să aibă o prestație să spunem bună. Pentru acest lucru am militat. Punctul meu de vedere și al unor colegi a fost acela că aș reprezenta o variantă mai bună, o soluție mai potrivită în acest context politic, că aș fi o gură de oxigen pentru PSD după pierderea alegerilor europarlamentare”, a afirmat Firea.

Totodată, edilul Capitalei a declarat că “dragoste cu de-a sila nu se poate” în contextul alegerii unei alte opțiuni de candidat la alegerile din toamnă.

“Așa cum în viața personală dragoste cu de-a sila nu se poate, eu am vrut să fac un bine partidului sau eu așa am considerat că este bine pentru partid, dacă colegii mei în majoritate covârșitoare nu consideră că această cale este cea potrivită pentru ei și doresc o altă variantă, nu pot decât să accept votul sau nu neapărat, poate nu se va ajunge neapărat la vot, discuția, decizia care se va lua la Biroul Permanent și la CEX”, a declarat aceasta.

Social-democrații se reunesc, marți, în Birou Politic Național, pentru a-și alege candidatul la prezidențiale, urmând ca propunerea să fie validată în CEx. În cursa internă au rămas oficial Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae, însă nici Viorica Dăncilă sau Gabriela Firea nu exclud o candidatură.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele