Franța anulează proba scrisă a Bacaluareatului 2020, din cauza Covid-19 | Cum vor fi notați elevii?

58
2 minute de lectură
Foto: Pixabay

Ministrul francez al Educaţiei a anunţat că examenul scris de Bacalaureat va fi anulat, transmite AFP, citat de Edupedu.ro. Media finală vor fi calculată pe baza notelor obținute de-a lungul anului școlar.

Testele scrise sunt anulate. Nota pentru aceste teste va fi calculată pe baza mediei notelor obținute în timpul anului școlar“, potrivit Ministerului Educației din Franța.

Din cauza epidemiei de coronavirus, autoritățile franceze nu pot garanta sănătatea și siguranța elevilor, în condițiile în care aceștia ar fi trebuit să participe la examen în săli de curs.

“Nu este posibil – așa cum a spus premierul la 2 aprilie – ca elevii să poată da bacalaureatul în condiții normale“, conform site-ul ministerului francez al Educaţiei.

Soluția găsită de guvernul francez reprezintă un test oral pentru care elevii se pregătesc pe tot parcursul anului școlar. Examenul constă în prezentarea unei liste de texte realizate de elevi, în conformitate cu materia fiecărui profil, care va fi  validată ulterior de către profesori.

Este prima dată de la înființarea examenului, în 1808, sub Napoleon Bonaparte, când Bacalaureatul nu va avea loc în forma sa tradițională. Nici măcar protestele studenţilor și ale muncitorilor, din mai 1968, nu au împiedicat examenul să aibă loc“, notează Reuters, citat de Edupedu.ro.

În Franța, Bacalaureatul adună anual peste două milioane de elevi din toate colțurile țării, de la jumătatea lunii mai până la începutul lunii iunie.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele