Iranul a arestat 17 spioni ai CIA

339
1 minut de lectură

Iranul a arestat 17 cetățeni iranieni acuzați că au desfășurat activități de spionaj pentru Agenția Centrală de Informații a Statelor Unite (CIA), a anunțat Ministerul informațiilor de la Teheran.

CNN a intrat în posesia unui document al Ministerului Informațiilor ce pretinde că Iranul a desființat o rețea de spionaj a CIA arestând 17 suspecți. Toți suspecții și-ar fi recunoscut implicarea.

„Aflați în prezent în închisoare, acuzații au menționat promisiuni tentante din partea unor ofițeri CIA, între care emigrarea în Statele Unite, o slujbă bună în America și bani“, se arată în document. Conform textului, misiunea a presupus colectarea de informații secrete.

O parte dintre cei 17 vor fi executați, conform Ministerului.

Anunțul vine în momentul agravării tensiunilor dintre Teheran și puterile vestice ca urmare a deciziei din 2018 a președintelui american, Donald Trump, de retragere din acordul nuclear și de revenire la sancțiunile impuse Iranului, dar și a unei serii de incidente maritime, între care sechestrarea unui petrolier sub pavilion britanic în strâmtoarea Ormuz.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele