Iranul poate scufunda nave americane utilizând rachete și „arme secrete” – general

1 minut de lectură

Declarația privind capacitățile de luptă ale Iranului a fost făcută sâmbătă de un general iranian, după cum relatează CNBC, care citează agenția semi-oficială Mizan.

Potrivit Mediafax, care preia relatările celor două surse, Statele Unite au anunțat vineri că vor trimite 1.500 de militari în regiunea Orientului Mijlociu, în contextul amplificării tensiunilor între Teheran și Washington.

Totodată, Washingtonul prezenţa militară americană în regiune a fost întărită prin trimiterea în zonă a mai multor bombardiere strategice B-52 şi a grupului naval al portavionului USS Abraham Lincoln, format dintr-un crucişător de clasa Ticonderoga, patru distrugătoare de clasa Arleigh Burke şi mai multe nave de sprijin.

„America … trimite două nave de război în regiune. Dacă vor comite cea mai mică prostie, vom trimite aceste nave pe fundul mării împreună cu echipajul și avioanele lor folosind două rachete sau două arme secrete noi”, a declarat generalul Morteza Qorbani, consilier al comandamentului militar al Iranului.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia menţin Acordul nuclear cu Iranul.

Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Tratatului.

Gardienii Revoluţiei din Iran au transmis că nu vor exista negocieri cu Statele Unite.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele