Lovitură pentru Boris Johnson: Liderul conservator din Scoția a demisionat

171
3 minute de lectură

Ruth Davidson a demisionat joi oficial din funcţia de lider al filialei din Scoţia a Partidului Conservator, în urma deciziei premierului britanic Boris Johnson de suspendare a Parlamentului pentru a facilita producerea Brexit fără niciun acord, potrivit CNN, preluat de Mediafax.

În scrisoarea de demisie, Davidson a scris: „În timp ce nu am ascuns conflictul pe care l-am simțit în privința Brexit-ului, am încercat să înscriu partidul într-o cusă de recunoaștere și respectare a rezultatului referendumului, încercând în același timp să maximizez oportunitățile și să atenuez riscurile pentru sectoarele cheie ale industriei şi altor sectoare ale economiei Scoției“.

Davidson a fost un critic vehement al unui Brexit fără acord. În restul scrisorii, ea precizează că scopul principal din spatele deciziei sale este să petreacă mai mult timp cu familia.

„Mă tem că, de-a lungul anilor, am încercat să fiu un lider bun, m-am dovedit a fi o fiică, o soră, un partener și un prieten sărac“, a adăugat ea, în scrisoarea postată pe contul său oficial de Twitter.

Davidson și partenerul ei Jen Wilson și-au întâmpinat primul copil la sfârșitul anului trecut.

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a aprobat, miercuri, cererea premierului Boris Johnson de suspendare a Parlamentului, facilitând astfel producerea Brexit fără niciun acord.

Ruth Davidson a susținut o conferință de presă după ce a anunțat că va renunța la funcția de lider al conservatorilor scoțieni.

„Aceasta a fost o perioadă remarcabilă în politică și voi fi întotdeauna recunoscătoare pentru oportunitatea de a avea o poziţie fruntașă, în timp ce se scria istoria politică scoțiană“, a spus ea.

Davidson confirmă că va continua să fie membru al Parlamentului scoțian până la încheierea mandatului său în 2021 și că va „continua să sprijine partidul și premierul“.

Davidson a adăugat că atât referendumul scoțian, cât și Brexitul au împărțit opinia publică în Marea Britanie. „Marea majoritate a oamenilor care intră în politică o fac din motivele corecte“, spune ea. „Respectul este ceea ce lipsește din dezbaterea noastră“, a continuat ea.

Întrebată care este scopul pe care Johnson l-a urmărit cu un Brexit fără acord, Davidson spune „am avut trei oportunități de aur pentru a susține o înțelegere“. Ea spune că parlamentarii anti-Brexit „au avut un obiectiv decalat“, dar „s-au lovit de o bară“, prin faptul că nu au sprijinit acordul negociat de Theresa May.

Davidson îndeamnă din nou parlamentarii să voteze un acord la a patra încercare, adăugând că Johnson încearcă să asigure un acord. „Lasă UE să te audă că spui că vei vota“ pentru un acord, le-a transmis ea parlamentarilor britanici.

Ea spune că a vorbit cu Johnson azi-noapte, iar mesajul său pentru el este acesta: „Domnule prim-ministru, aduceţine un acord cu Uniunea Europeană“.

„L-am întrebat bine, uite, trebuie să știu. Încercați de fapt să obțineți un acord sau nu?“, a spus Davidson, precizând că Johnson i-a răspuns afirmativ.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele