Medic legist: Jeffrey Epstein, anchetat pentru abuzuri sexuale, a fost ucis

119
3 minute de lectură
Sursa: captură video

Un medic legist susţine că Jeffrey Epstein, anchetat pentru abuzuri sexuale, a fost, de fapt, ucis prin strangulare în celula sa dintr-o închisoare din Manhattan, New York, și a prezentat dovezi ale teoriei sale într-un interviu pentru o emisiune TV americană, potrivit The New York Post.

Medicul Michael Baden a prezentat teoriile sale în cazul morţii lui Epstein într-un interviu acordat pentru emisiunea “Dr. Oz”, transmite Mediafax.

Printre dovezile prezentate de medicul legist se numără vasele de sânge sparte din ochii lui Epstein, precum şi faptul că membrele inferioare ale miliardarului erau palide, nu vinete, așa cum se întâmplă în cazurile de sinucidere prin strangulare.

“Sângele se linişteşte după ce murim. Dacă te spânzuri, partea de jos a picioarelor ar fi de culoare purpurie, şi în spate şi în faţă, dar în acest caz nu sunt”, a explicat Baden pentru realizatorul TV medicul Mehmet Oz.

Oz a arătat mai apoi imagini şocante cu ochii lui Jeffrey Epstein, arată The New York Post.

“Aceste mici hemoragii, mici pete de sânge. Ce spun aceste vase de sânge sparte? De ce ar fi un semnal de alarmă?”, a întrebat Oz.

“În cazul în care o persoană se sinucide prin spânzurare, arterele şi vasele de sângele, venele se înfundă, iar persoana devine palidă. Faţa devine palidă. Totuşi, în cazul unei strangulări manuale, se produce o presiune, iar vasele capilare se pot sparge, acest lucru putând fi observat la ochi”, a explicat medicul.

De asemenea, Baden a spus că este foarte “neobişnuit” ca, în special în închisoare, cauza morţii să fie schimbată la spânzurare după ce iniţial a fost considerată neconcludentă.

“Certificatul iniţial de deces a fost emis înainte de autopsie, necesita mai multe informaţii”, a spus acesta.

“Cinci zile mai târziu a fost modificat să arate sinucidere prin spânzurare, iar unul dintre lucrurile pe care familia vrea să le afle este ce informaţii au cauzat această schimbare”, a adăugat Baden.

Într-un interviu acordat emisiunii CBS “60 Minutes”, difuzat în ianuarie, Baden a mai spus că “dovezile medico-legale dezvăluite până acum, inclusiv autopsia, sugerează un incident mai grav, nu doar o sinucidere prin spânzurare”.

Epstein, un fost apropiat al lui Bill Clinton, Donald Trump şi al prinţului Andrew, arestat pentru trafic de minori, a fost găsit mort în celula în care se afla în aşteptarea procesului, în august 2019.

La momentul decesului, era arestat pentru trafic de minori, în New York şi Florida, în perioada 2002 – 2005, fapte pentru care risca o pedeapsă de până la 45 de ani de închisoare. Miliardarul, care a murit la vârsta de 66 de ani, pledase nevinovat.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele