Metroul din Drumul Taberei, inaugurat anul viitor

214
2 minute de lectură
Stația Tudor Vladimirescu a viitoarei magistrale 5, Drumul Taberei-Eroilor. Foto: metrorexm5.ro

Metroul din Drumul Taberei ar putea fi inaugurat la finele primului semestru din 2020, după estimările Marianei Miclăuş, noul director general al Metrorex. Anterior, foşti oficiali ai Metrorex şi de la Transporturi preconizau că până la finele acestui an va fi deschisă circulaţia pe tronsonul Eroilor – Râul Doamnei al Magistralei 5, scrie economica.net.

„O estimare este anul viitor. La sfârşitul semestrului 1, începutul semestrului 2, sperăm să reuşim să finalizăm tot ceea ce s-a început”, a răspuns şefa Metrorex, în decursul zilei de jos, la întrebările presei cu privire la deschiderea circulaţiei pe cea mai nouă magistrală de metrou.

Lucian Bode, ministrul pentru Transporturi și Comunicații, a fost primul care a declarat că tronsonul Râul Doamnei-Eroilor 2 al magistralei 5 nu va fi recepționat în acest an. Anterioara programare a termenului de finalizare era decembrie 2019, cu o întârziere de 4 ani față de data inițială, lucrările demarând în 2012.

Secțiunea Râul Doamnei-Valea Ialomiței-Eroilor 2 va avea 6,8 kilometri lungime, fiind alcătuită din 10 stații de metrou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi (cunoscută anterior ca Valea Argeșului), Valea Ialomiţei (prevăzută și cu un depou), Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu (anterior Drumul Taberei 34), Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.

Lucrările la magistrală sunt încă în plină desfășurare: în timp ce la stația Orizont au fost finalizate chiar și accesele, stadiul lucrărilor a rămas în urmă la Parc Drumul Taberei, Academia Militară, Râul Doamnei, conform datelor puse la dispoziție de site-ul magistralei.

Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei, informează economica.net. Aceasta este doar prima din cele trei secțiuni ale magistralei 5, alături de Eroilor-Iancului și Iancu-Pantelimon.■

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele