Ministrul francez al Economiei cere schimbarea conducerii Renault

47
1 minut de lectură

Bruno Le Maire, ministrul francez al Economiei, estimează că a sosit timpul pentru o nouă conducere la Renault, după arestarea, la 19 noiembrie 2018, în Japonia, a fostului președinte Nissan Motors și, totodată, CEO și președinte al Consiliului de Administrație al Renault, Carlos Ghosn (foto), relatează CNN.

Cerem o întâlnire a Consiliului Director al Renault în următoarele zile și stabilirea unei noi conduceri pe termen lung“, a spus ministrul, în contextul în care Statul francez deține 15% din acțiunile Renault.

Arestat la 19 noiembrie 2018, Ghosn este suspectat că, în octombrie 2008, a trasferat asupra companiei Nissan pierderi de circa 1,85 miliarde de yeni (16,6 milioane de dolari) rezultate din investiții personale. În plus, la 11 ianuarie, procurorii din Tokyo l-au acuzat pe Ghosn de subestimarea sumelor primite drept compensații între 2015 și 2017.

Ca urmare a acuzațiilor, Nissan l-a îndepărtat pe acesta de la conducere, în timp ce Renault l-a menținut ca președinte al Consiliului de Administrație și CEO, cei doi giganți auto fiind implicați într-o alianță. Ghosn și-a început mandatul la conducerea Nissan în 1999, la cererea Renault, care deține 43% din producătorul de automobile japonez.

O nouă cerere de eliberare pe cauțiune va fi analizată astăzi de un tribunal din Tokyo, după ce o altă cerere similară a fost respinsă. În acest sens, Ghosn s-a oferit să poarte un dispozitiv electronic pentru gleznă și s-a angajat să nu părăsească Tokyo și să depună drept garanții acțiunile pe care le are la Nissan.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele