Nordul Spaniei, lovit de multiple incendii

1 minut de lectură

Spania a fost lovită de mai mult de 120 de incendii de vegetaţie în regiunile nordice din Asturias și Cantabria, unde temperaturile ridicate și vânturile puternice au generat flăcări, iar anchetatorii cred că multe dintre acestea ar fi fost aprinse în mod deliberat, relatează Mediafax.

Pompierii au lucrat toată noaptea pentru a încerca să stingă cele 97 de incendii din Asturias, unde temperaturile au fost neobișnuit de mari, în timp ce serviciile de urgență încearcă să stingă aproximativ 21 de focare în Cantabria, au anunţat serviciile regionale de urgență.

„Urmăresc evoluția incendiilor active din Asturias“, a declarat premierul Pedro Sánchez. „Din păcate, vântul împiedică intervenţia elicopterelor și, în plus, alimentează incendiile. Sprijinul și mulțumirile mele tuturor serviciilor de urgență care lucrează în zonă“, a adăugat el într-o declarație.

Serviciile de pompieri au fost suplimentate cu încă 300 de angajați în zona verde și montană din Asturias, au anunțat serviciile de urgență din regiune.

Autorităţile din Asturias au transmis că au suplimentat efectivul normal cu 50 de pompieri și au trimis în zonă șase camioane de pompieri și două vehicule de alimentare cu apă.

Ministerul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației a anuţat că va trimite două avioane care transportă apă în Asturias și va crește la cinci numărul de elicoptere pentru împrăştierea apei.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele