Papa Francisc vine în România pe 31 mai

64

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, la invitația președintelul Klaus Iohannis. Informația a fost confirmată vineri de Administrația Prezidențială și de Nunțiul Apostolic după ce a fost dată pe surse în urmă cu o zi. Purtătorul de cuvânt al Arhiodecezei Romano-Catolice din România a refuzat să confirme joi orice informație care nu e anunțată oficial de Sfântul Scaun și de Președinția României.

”Primind invitația Președintelui României, a Autorităților statului și a Bisericii Catolice din România, Sanctitatea Sa Papa Francisc va întreprinde o Vizită Apostolică în țară noastră în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Cu această ocazie, Sanctitatea Sa va vizita orașele București, Iași și Blaj și Sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc. Programul de călătorie va fi publicat la o dată ulterioară”, anunță Administrația Prezidențială.

Primul suveran pontif care a vizitat România a fost Papa Ioan Paul al lI-lea, în mai 1999.  

Dora Vulcan
Dora Vulcan a intrat în presă în 1992, după un stagiu la departamentul de strategie al unei campanii prezidențiale. A lucrat la agenția de știri a cotidianului România liberă, la secția de politică internă și apoi la cea de investigații, focusată pe domeniul justiției și pe ingerința politicului în anchetele penale. A fost stringer la BBC România și consultant de presă la Comisia Națională de Informatică a Guvernului României. A scris la Revista 22 despre plagiatele din mediul universitar.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele