Plenul Parlamentului, reunit joi pentru cele trei proiecte asumate de Guvern

18
1 minut de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Urmăriți-ne și pe Facebook

Camera Deputaților și Senatul se reunesc joi, de la ora 12.00, în plen reunit pentru cele trei proiecte de lege pe care și-a asumat răspunderea Guvernul Orban. Conform calendarului stabilit de conducerea Parlamentului, amendamentele pot fi depuse de aleși până la ora 10.00, relatează Mediafax.

Guvernul și-a asumat răspunderea pe modificarea Legilor Justiției, pentru abrogarea OUG 51 privind transportul județean care bloca decontarea transportului pentru elevi și legea plafoanelor bugetare pentru anul viitor, în vederea adoptării ulterioare a Legii bugetului pe 2020.

Executivul a adoptat cele trei proiecte pe care își asumă răspunderea în ședința de marți seara.

Proiectul ce prevede modificarea Legilor justiției propune prorogarea pentru data de 1 ianuarie 2021 a pensionării anticipate a magistraților, creșterea numărului judecătorilor în completele inferioare, de la doi la trei, dar și partea legată de vechimea pentru accederea în Institutul Național al Magistraturii.

Între timp, Senatul a adoptat, miercuri, în calitate de for legislativ decizional, o altă inițiativă legislativă prin care pensionarea anticipată a magistraților este amânată până la 1 ianuarie 2022, fiind menținută în această perioadă vechimea minimă de 25 de ani. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele