Ploaie de bombe în Siria. Avioanele rusești ar fi ucis cel puțin 25 de civili în doar o zi

317
1 minut de lectură

Avioanele de luptă rusești, care oferă sprijin regimului Bashar al-Assad, au bombardat, luni, mai multe poziții din Siria. În urma raidului, cel puțin 25 de persoane și-au pierdut viața, majoritatea civili, transmite The Moscow Times, care citează agenția Reuters.

Operațiunea aeriană a vizat nord-vestul Siriei, parte a unei campanii care durează de jumătate de an, având ca țintă un bastion al militanților islamiști.

Potrivit mărturiilor locuitorilor, sute de civili și-ar fi pierdut viața în ofensivele escadrilelor ruse.

Cel mai recent bombardament, derulat de o escadrilă de avioane Sukhoi, a avut loc deasupra satului Jabala, din provincia Idlib. Echipele de salvatori susțin că au scos dintre dărâmături trupurile neînsuflețite a 13 civili, printre care femei și copii.

Raiduri similare au avut ca țintă și orașele Khan Sheikhoun, Kfar Batikh, precum și alte câteva sate, lăsând în urmă cel puțin 12 civili morți, conform unor surse locale citate de Reuters.

Mai multe școli și centre medicale au fost transformate în mormane de moloz sub bombele lansate în ultima perioadă.

Peste 300.000 de persoane au fugit până acum din Siria devastată de război, căutând protecție la granița cu Turcia, se arată în cifrele agențiilor umanitare ale ONU.

Rusia și armata siriană a liderului Bashar al-Assad neagă informațiile privind pierderile de vieți în rândul civililor.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele