Polonia ar putea sprijini coaliția construită de SUA în Golful Persic

53
1 minut de lectură

Varșovia ar putea sprijini misiunea internaţională coordonată de Statele Unite pentru protejarea navelor comerciale în Golful Persic, în contextul tensiunilor cu Iranul, a declarat Jacek Czaputowicz, ministrul de Externe de la Varșovia, potrivit agenției de știri Dpa, preluată de Mediafax.

“Un fel de sprijin polonez pentru eforturile americane și britanice este posibil”, a declarat Czaputowicz, fără să precizeze ce natura posibilei asistențe.

Oficialul a mai afirmat că Polonia încearcă să “mențină legătura transatlantică” și să medieze neînțelegerile între SUA și UE, inclusiv în Orientul Mijlociu.

Polonia respectă poziția UE privind Orientul Mijlociu și acordul atomic iranian, dar în același timp consideră că UE are trebui să fie mai “deschisă la argumentele americane”, a declarat șeful diplomației de la Varșovia.

“Ar fi foarte rău că SUA să-și piardă interesul pentru Europa”, a adăugat Czaputowicz.

Mai multe țări europene, în mod particular Germania, au refuzat să participe la misiunea navală coordonată de SUA. Pe de altă parte, Marea Britanie și Israelul au anunţat că se vor alătura Statelor Unite în misiunea internaţională pentru protejarea navelor comerciale în Golful Persic, în contextul tensiunilor cu Iranul.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele