Presa nord-coreeană afirmă despre Biden că este „un câine turbat” care trebuie „pedepsit fără milă”

11
2 minute de lectură
Foto: Getty Images

Presa nord-coreeană l-a catalogat pe fostul vicepreședinte american Joe Biden, favorit să devină candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, drept „un câine turbat” ce trebuie „pedepsit fără milă” pentru că a „proferat mizerii la adresa demnitații” conducerii de la Phenian, informează Mediafax.

„Oricine îndrăznește să ponegrească demnitatea conducerii supreme a DPRK, nu poate evita pedepsirea fără milă din partea DPRK”, se arată într-un comunicat al agenției oficiale de presă de la Phenian (KCNA), folosind numele oficial al țării, Republica Populară Democrată Coreeană, relatează postul ABC.

„Câinii turbați ca Baiden (sic!) pot afecta mulți oameni dacă sunt lăsați liberi. Trebui omorâți în bătaie cu o bâtă până nu e prea târziu”, a adăugat agenția.

Biden, considerat favorit să devină principalul contracandidat al lui Donald Trump la alegerile prezidențiale americane din 2020, a criticat în mai mult rânduri relația amicală a președintelui SUA cu liderul de la Phenian, Kim Jong Un.

Presa sud-coreeană a sugerat că reacția Phenianului ar putea fi o încercare de-al impresiona pe Donald Trump. Nu este imediat clar care dintre comentariile lui Biden au provocat furia Coreei de Nord.

Presa nord-coreeană proferează deseori insulte la adresa politicienilor și liderilor străini în legătură cu afirmații sau politici ostile pe care le consideră ostile la adresa regimului de la Phenian.■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele