Prima reacție a președintelui Iohannis la situația încordată din Republica Moldova

853

Administrația Prezidențială de la București a remis, duminică, un comunicat de presă în care șeful statului, Klaus Iohannis, cere tututor actorilor politici de la Chișinău să acționeze cu respectarea democrației și statului de drept.

Poziția oficială a Cotroceniului vine în aceeași zi în care președintele Igor Dodon a fost suspendat de Curtea Constituțională, iar Parlamentul dizolvat.

Mai jos, comunicatul integral al Președinției:

Față de evoluțiile politice recente din Republica Moldova, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, adresează tuturor forțelor politice din această țară un apel ferm pentru respectarea democrației și a statului de drept.

Stabilitatea Republicii Moldova este esențială pentru continuarea parcursului european al acestui stat, care s-a angajat să ducă la îndeplinire un amplu proces de reforme, inclusiv în ceea ce privește statul de drept și buna guvernare, în conformitate cu angajamentul său față de Uniunea Europeană, în baza Acordului de Asociere.

Această situație de criză poate fi rezolvată în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova doar prin dialogul responsabil al tuturor forțelor politice, care trebuie să manifeste calm și reținere în această perioadă și să acorde astfel prioritate stabilității politice a țării.

Comentarii

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele