Prințul Charles, întâlnire cu Greta Thunberg la Davos: Schimbările climatice, cea mai mare amenințare

20
2 minute de lectură

Prințul Charles s-a întâlnit cu Greta Thunberg la Davos și a afirmat că schimbările climatice sunt cea mai mare amenințare la adresa umanității fiind necesară o schimbare de paradigmă în economia mondială, transmite Mediafax.

Prințul a arătat în discursul susținut la Davos că lumea se află în plină criză climatică și a anunțat că intenționează să demareze un proiect ecologist.

Charles a numit schimbările climatice „cea mai mare amenințare la adresa umanității” fiind, ”în mare propria noastră creație”.

„Este momentul să ne gândim cum să aplicăm taxe, politici și reguli așa cum trebuie”, a spus Charles.

Charles a fost criticat pentru că a venit la summit folosind un avion închiriat, chiar dacă drumul de la aeroport până în localitatea elvețiană unde are loc întâlnirea l-a parcurs într-o mașină electrică.

La Davos a avut loc și întâlnirea prințului Charles cu activista suedeză Greta Thunberg.

Charles, în vârstă de 71 de ani, a vorbit despre problemele ecologice încă înainte să se nască Thunberg, care acum are 17 ani.

Greta Thunberg, născută pe 3 ianuarie 2003, este o activistă suedeză recunoscută la nivel internațional. A ajuns celebră în 2018, când a protestat în fața Parlamentului Suedez solicitând măsuri mai ferme față de schimbările climatice și declarând o „grevă școlară”. În luna mai a anului 2019 chipul era deja pe coperta revistei Time, la finalul anului devenind cea mai tânără persoană care a fost desemnată vreodată de revistă Personalitatea anului.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele