Procurii cer arestarea preventivă a fostului ministru Sorina Pintea

120
1 minut de lectură
Foto: AGERPRES

După zeci de ore de audieri și un drum de la Baia Mare la București, la sediul central al DNA, fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a fost reținută pentru 24 de ore, sâmbătă dimineața, de procurorii anticorupție. Există suspiciunea  că ar fi primit mită pentru acordarea unui contract.

 „În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială”, au anunțat procurorii anticorupție.

Sorina Pintea ar fi primit banii chiar în biroul ei.

„În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată în comunicatul DNA.

Sorina Pintea va fi dusă, sâmbătă, la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele