Producția de energie solară va înregistra o creștere de peste 10% în 2019 și 2020

35
2 minute de lectură

Utilizarea producției de electricitate pe bază de energie solară va avea o creștere de peste 10% la nivel global în 2019 și 2020, în urma investițiilor din Statele Unite, Europa, Orientul Mijlociu și China, conform une analize a băncii americane Goldman Sachs.

Energia solară este sursa de electricitate cu cea mai rapidă creștere, devansând din punct de vedere al cotei de piață combustibili fosili, cum ar fi cărbunele sau gazele naturale, pe măsură ce guvernele și companiile mizează din ce în ce mai mult pe obiective ecologice. „Ne așteptăm ca îmbinarea dintre costurile mai mici ale energiei solare și sprijinul politic favorabil să asigure o creștere semnificativă în cadrul pieței”, susține banca.

Goldman a declarat că se așteaptă ca instalațiile solare să ajungă la 108 gigawatți (GW) în 2019, în creștere cu 12% față de anul precedent, apoi să crească cu încă 10% în 2020, atingând 119 GW. Pentru 2021 și 2022, banca se așteaptă ca această capacitate să ajungă la 129 GW, respectiv 135 GW.

Previziunile Goldman privesc instalațiile menite să producă energie și să o livreze într-o rețea, spre deosebire de unitățile solare rezidențiale de dimensiuni reduse.

Incluzând și instalațiile rezidențiale, majoritatea analiștilor prevăd o capacitate globală ce va atinge în curând 600 GW. „Anticipăm că unele dintre cele mai puternice creșteri se vor materializa în regiuni-cheie, cum ar fi SUA, Europa și Orientul Mijlociu, în timp ce estimăm un oarecare potențial ascendent în China, unde cererea pare să se fi stabilizat în ultimele luni, după o cădere înregistrată în ultima parte a anului 2018″, a adăugat banca.

Energia solară a fost în plină expansiune nu numai din cauza obiectivelor guvernamentale și de sustenabilitate corporativă, ci și în urma scăderii drastice a prețurilor panourilor, în ultimii ani. Costurile panoului solar au scăzut de la aproximativ 70 dolari pe watt de energie electrică generată în 1980, la 0,36 dolari/watt în prezent în Statele Unite, potrivit consultantului pentru energie Wood Mackenzie.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele