PSD își testează aliații – Lansează moțiune de încredere împotriva lui Cîțu | Reacțiile lui Orban

38
3 minute de lectură
Florin Cîțu. Sursă: Facebook

Urmăriți-ne și pe Facebook

„Grupul parlamentar al PSD din Senat depune moțiunea simplă cu titlul «Guvernare PNL – numele tău este austeritate»“, a anunțat, în plenul de luni al Senatului, Eugen Teodorovici.

„Dacă este cineva care consideră că deprecierea din ultima perioada a leului, ulterior preluării guvernării de către PNL, nu are nicio legătură cu avalanșa de declarații iresponsabile scoase din obscuritatea unei pagini personale de Facebook și aduse în lumina reflectoarelor la nivel de poziții oficiale și atitudini publice «asumate», atunci am ajuns în situația unei harababuri la nivelul puterii executive, ce ar putea degenera într-o degringoladă la nivelul întregii țări”, se arată în textul moțiunii simple.

Social-democrații acuză că, în fapt, singura „certitudine“ după învestirea guvernului Orban și instalarea lui Florin Cîțu la finanțe este, în acest moment, scăderea leului în raport cu euro și dolarul american, ceea ce se va traduce pentru populația României în creșterea facturilor, a prețurilor bunurilor și tarifelor la servicii, a ratelor la creditele bancare și inflație.

„Domnule Cîțu, domnule Orban, nu este o greșeală să vă recunoașteți limitele. Din contră, de cele mai multe ori, este nevoie de acea doză de onestitate cu privire la greșelile din trecut și la neliniștile și hazardul prezentului. Aceasta nu va știrbi cu nimic din ceea ce este „smart“ sau „bright“ în fiecare dintre dumneavoastră, dar vă va așeza, la un moment dat, acolo unde vă este locul, dincolo de tendința, poate firească, de a încerca să înaintați pe scara ierarhiei până la limita de incompetență, parafrazând principiul enunțat de Peter. Și atunci, domnule Cîțu, domnule Orban, vom prefera să vă dați o demisie demnă în acest moment, în locul unei demiteri rușinoase mai târziu! Sunteți o echipă și puteți face asta împreună, dacă vă lipsește curajul individual“, se arată în finalul moțiunii simple a PSD.

Orban, despre moțiunea împotriva lui Cîțu: Avem din nou ocazia să prezentăm nenorocirea lăsată de PSD

Ludovic Orban a declarat, luni, că moțiunea simplă depusă de social-democrați împotriva ministrului Finanțelor, Florin Cîțu constituie încă o ocazie de a prezenta „nenorocirea lăsată de guvernanți iresponsabili“. Acesta a pus la îndoială veridicitatea datelor din alcătuirea bugetului de stat al PSD.

„Sunt jenanți cei din PSD să depună moțiune împotriva ministrului Finanțelor după dezastrul bugetar și financiar pe care l-au creat. Dar ne bucură că avem această ocazie de a prezenta o dată în plus nenorocirea lăsată de acești guvernanți iresponsabili care au mințit cu nerușinare, care au schimbat legea ca să nu-și asume răspunderea pentru veridicitatea datelor în alcătuirea bugetului de stat. Ne bucurăm și vom prezenta toate aceste date despre comportamentul ticălos și iresponsabil al celor care vor să facă o moțiune împotriva ministrului Finanțelor“, a declarat premierul Ludovic Orban, luni, la finalul ședinței solemene din Parlament.

Viorica Dăncilă a afirmat, în urmă cu o săptămână, că PSD va depune în Parlament o moțiune simplă împotriva ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, pentru a da explicații cu privire la creșterea euro.

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele