S-a schimbat regula declarației pe proprie răspundere

11035
3 minute de lectură

Guvernul a schimbat, din nou, formularul cu care se poate ieși din casă. Acum, declarația este pe site-ul STS, unde se poate și completa, însă nu este valabilă dacă nu este imprimată și semnată.

Deputatul Cătălin Drulă face un apel la premierul Ludovic Orban să nu lase birocrații să ia deciziile în gestionarea crizei din prezent. 

Siteul dezvoltat de STS pentru a completa declarația pe propria răspundere atunci când oamenii ies din casă în perioada stării de urgență devine inutil dacă este obligatoriu ca declarația completată să fie tiparită și semnată de mână. 

„STS pune la dispoziție un site pe care se poate completa online declarația pe proprie răspundere pentru părăsirea locuinței.

Se completează un formular care îți generează un fișier PDF cu declarația pe care îl poți arăta autorităților de pe telefon. E de reținut că datele completate nu ajung pe serverele STS, generarea PDF-ului făcându-se local pe terminalul utilizatorului.

Este o idee excelentă care merită felicitată.

O idee din păcate pe cale de a fi DISTRUSĂ DE BIROCRAȚI. Din ultimul comunicat al Grupului de Comunicare Strategică se înțelege că formularul astfel generat trebuie tipărit și semnat pe hârtie cu pixul și abia apoi poate fi fotografiat cu telefonul și arătat autorităților.

De altfel, în versiunea originală a formular.sts.ro, exista și un câmp unde semnătura putea fi făcută cu degetul pe ecran/trackpad. Câmpul a fost scos se pare la cererea celor de la GCS.

Toată ușurința folosirii aplicației și digitalizarea se duce naibii dacă pasul tipăririi și hârtiei rămâne obligatoriu.

Dle. Orban, domnilor Arafat și Vela, haideți să facem viața oamenilor mai ușoară. Și așa este grea în perioada asta!

Nu-i lăsați să ne conducă pe birocrații rigizi pentru care o mâzgăleală cu pixul pe hârtie înseamnă totul!”, explică deputatul Cătălin Drulă.

Serviciul de Telecomunicații Speciale precizează că nu prelucrează datele personale, acestea rămân în telefonul/calculatorul utilizatorului.

[adrotate group="1"]

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele