Senator ALDE: „Meleșcanu a votat împotriva colaborării cu PSD, apoi s-a aruncat în brațele lui Dăncilă”

104
2 minute de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Senator ALDE Ion Popa, care fusese susținut de ALDE pentru funcția de președinte al Senatului, spune despre Teodor Meleșcanu că a făcut o alegere specifică oportunistului politic. Acțiunile lui Meleșcanu, spune Popa, nu pot fi considerate normale în „Banana Land-ul în care trăiește”, transmite Mediafax.

„Văd că dl Teodor Meleșcanu, azi de la înalta funcție de președinte al Senatului oferită de PSD, vine cu lecții de moralitate, de principialitate și de dialog politic. Poate că toate aceste lecții pe care le predă ca un guru al politicii trebuia să le repete înainte de a accepta o funcție propusă de PSD, asta după ce el a votat pentru denunțarea protocolului cu PSD și ieșirea de la guvernare. Genul de acțiuni întreprinse de dl Meleșcanu nici măcar in Banana Land-ul în care își trăiește apusul carierei politice nu cred că pot fi considerate normale”, scrie senatorul ALDE Ion Popa pe Facebook.

Acesta adaugă că se poate vorbi despre dialog, dar trebuie să se bazeze pe respectarea hotărârilor partidului, „pe respectarea votului pe care chiar tu l-ai dat în Delegația Permanentă”.

„Dacă tu, fost ministru, diplomat (și alte titluri pe care și le-a adăugat la CV dl Meleșcanu), nu respecți deciziile propriului partid în care ai venit doar pentru a mai câștiga un loc de senator, atunci cum poate exista dialogul? Nu poți să vorbești despre acțiuni raționale, despre alegeri bune și alegeri rele atâta timp cât tu, Teodor Meleșcanu, ai votat în Delegația Permanentă a ALDE împotriva colaborării cu PSD, pentru ca mai apoi să te duci să te arunci în brațele d-nei Dăncilă. Dl Meleșcanu trebuie să înțeleagă un lucru: alegerea pe care a făcut-o domnia sa este specifică oportunistului politic, care vrea cu orice preț să își mai adauge un titlu la CV-ul profesional. Alegerea dlui Meleșcanu a fost să își urmărească propriul interes, nu interesul ALDE”, mai scrie Ion Popa.

În primele zile din septembrie, ALDE a stabilit susținerea lui Ion Popa pentru funcția de președinte al Senatului, anunța Călin Popescu Tăriceanu. Tot atunci, partidul a decis că persoanele care acceptă funcții, fără acordul formațiunii, să fie excluse din ALDE.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele