Serviciile de urgență din Olanda afectate de întreruperea telecomunicațiilor operatorului KPN

111
2 minute de lectură

Olanda a fost lovită de cea mai mare întrerupere a telecomunicațiilor din istoria recentă, numerele serviciilor de urgență fiind și ele scoase din uz, anunță BBC. Întreruperea, care a durat patru ore, a provenit de la operatorul național Royal KPN și a afectat alți furnizori legați la rețeaua sa.

KPN a declarat că este încă neclară cauza întreruperii dar nu pare a fi vorba despre un atac al hackerilor. “Nu avem nici un motiv să credem că a fost un atac al hackerilor și monitorizăm sistemele noastre 24/7”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei pentru Reuters.

Vorbind la postul public de televiziune NPO, directorul KPN, Joost Farwerck, a declarat că rețeaua a fost susținută pentru a preveni orice funcționare defectuoasă, dar backup-urile nu au funcționat.

În timpul întreruperii, au fost trimise supliementar echipe de polițiști, pe străzi, în întreaga țară.

Autoritățile au sfătuit, de asemenea, ca oamenii să meargă direct la spitale sau la stațiile de poliție sau de pompieri pentru orice situații de urgență. Răspunsul guvernului a provocat o reacție pe rețelele de socializare, după ce oamenii care încearcau să formeze numărul serviciilor de urgență 112 au fost rugați să contacteze un număr utilizat de editorii ziarului local De Telegraaf. O alertă a fost ulterior trimisă cu numărul corect, imagini ale căror fotografii au fost trimise de utilizatorii social media.

Ministrul justiției și securității, Ferdinand Grapperhaus, a declarat pentru De Telegraaf că ministerul investighează modul în care a fost dat un număr greșit.

“A fost o glumă de birou sau nu a existat vreun plan?”, A comentat politicianul olandez Green Kathalijne Buitenweg.

KPN nu este singurul furnizor de telecomunicații care a suferit recent probleme de rețea.

La începutul acestei luni, Vodafone a înregistrat o “întrerupere” a serviciilor sale de bandă largă pentru telefonia mobilă și fixă, afectând abonații din Marea Britanie și din alte câteva țări.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele