Simona Halep, calificată în turul al treilea la Australian Open

Românca a spus că va dona 200 de dolari de fiecare dată când își va enerva antrenorul

20
3 minute de lectură

Simona Halep (3 WTA) s-a calificat în turul al treilea de la Australian Open, joi, după ce a învins-o rapid pe britanica Harriet Dart (173 WTA), cu scorul 6-2, 6-4. Românca rămâne fără set pierdut la Melbourne, iar în faza următoare o va avea ca adversară pe Danielle Collins sau pe Yulia Putintseva, informează Mediafax.

Meciul a început cu trei break-uri consecutive, Halep trecându-şi în cont două game-uri rapide pe serviciul adversarei. Românca a avut un joc sigur în primul set, a comis mai puţine erori neforţate, 10, faţă de 19 ale adversarei, şi a cedat doar două game-uri, serviciul începând să se îmbunătăţească cu trecerea jocului.

În al doilea set, Halep a părut să ridice și mai mult nivelul jocului, ducând rapid scorul la 4-0 în favoarea sa. Fostul lider mondial a încheiat partida după o oră și 17 minute, având emoții aproape de final, când a cedat un game pe propriul serviciu, după ce anterior ratase o minge de meci. În cele din urmă, Halep s-a impus, scor 6-2, 6-4.

Aproape de finalul jocului, când Dart a avut minge de 5-5, după ce fusese condusă cu 5-1, Halep a fost vizibil deranjată, strigând către loja sa: „Ce să fac?!“

Conform statisticilor oficiale, Halep a fost superioară la aproape toate capitolele. Ea a avut un procentaj de 67% al punctelor câștigate pe propriul serviciu și a comis 23 de erori neforțate, spre deosebire de cele 34 ale adversarei

În turul al treilea de la Australian Open, Simona Halep se va duela cu învingătoarea din partida Danielle Collins (SUA, 25 WTA) – Yulia Putintseva (Kazahstan, 38 WTA), care este în desfășurare.

„Sper să câștig al treilea Mare Șlem“

Întrebată, la finalul meciului, cum ar suna ca Simona Halep să fie câștigătoare de trei titluri de Mare Șlem, după ce a cucerit anterior Roland Garros și Wimbledon, constănțeanca a răspuns: „Ar suna foarte frumos, sunt departe de a mă gândi la asta, dar am amintiri plăcute de aici. În 2018, am făcut multe meciuri bune. Mă bucur că joc în fața acestui public, întotdeauna sunt primită cu căldură și sper să câștig al treilea Mare Șlem aici“.

În ceea ce privește partida cu Dart, Simona s-a arătat puțin îngrijorată de finalul jocului, când a ratat mai multe mingi de meci și i-a permis adversarei să vină aproape: „A fost puțin periculos, am pierdut concentrarea pe final, iar ea a început să joace foarte bine. A fost dificil să păstrez avantajul, dar mă bucur că m-am calificat. E mai distractiv, dar aș prefera să termin meciurile mai rapid“.

Halep a mai declarat că s-a strâns o sumă considerabilă de donat victimelor incendiilor de vegetație din Australia, ea anunțând anterior că va oferi 200 de dolari de fiecare dată când îl va enerva pe antrenorul Darren Cahill: „Azi am strâns ceva bani, el calculează, mi-e frică să întreb, dar e un lucru pe care îl voi face cu siguranță. Îmi dă foarte multă încredere că am această echipă“. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele