SUA au expulzat doi diplomați cubanezi. Alții nu au voie să părăsească Manhattan

9
1 minut de lectură

SUA au expulzat doi diplomați din cadrul misiunii cubaneze pe lângă Națiunile Unite, aceștia fiind acuzați că ar fi comis “activități dăunătoare siguranței naționale a Statelor Unite”, însă Bruno Rodriguez, ministrul de Externe de la Havana, a condamnat drept “categoric nejustificată” acțiunea, informează Mediafax.

O reprezentantă a Departamentului de Stat de la Washington a precizat că tuturor membrilor misiunii diplomatice cubaneze pe lângă ONU le-a fost interzisă părăsirea zonei Manhattan din New York, unde se află sediul Organizației Națiunilor Unite, relatează postul BBC News.

Autoritățile americane nu au oferit detalii suplimentare în privința acestui caz.

Șeful diplomației de la Havana a afirmat pe Twitter că acuzațiile formulate de parte americană sunt “calomnii vulgare”.

Incidentul reprezintă cea mai recentă confruntare diplomatică între SUA și Cuba, în contextul în care președintele american Donald Trump a abandonat eforturile predecesorului său la Casa Albă de normalizare a relațiilor cu Havana.

Administrația de la Washington a acuzat Cuba că a efectuat “atacuri sonice”, după ce mai mulți diplomați americani aflați la Havana au început să sufere de simptome inexplicabile, inclusiv amețeli și pierderea auzului.

Un studiu publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane a descoperit anomalii cerebrale în cazul diplomaților americani afectați.

Un studiu canadian sugerează că neurotoxinele din pesticidele folosite în Cuba ar putea fi cauza acestor anomalii cerebrale.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele