Trezorierul Vaticanului, găsit vinovat de abuzuri sexuale împotriva unor minori

35
1 minut de lectură

Trezorierul Vaticanului, cardinalul George Pell (foto), a fost găsit vinovat de abuzuri sexuale comise în Australia împotriva a doi minori, devenind astfel oficialul cu cel mai înalt rang din cadrul Bisericii Catolice găsit vinovat într-un astfel de dosar.

Pell a abuzat doi copii în Catedrala St. Patrick din Melbourne, în 1996, potrivit verdictului. Cardinalul, a treia autoritate de la Vatican în calitatea sa de trezorier, s-a declarat nevinovat. George Pell a fost un consilier apropiat al Papei Francis și a fost numit de Suveranul Pontif în funcția de ministru al Economiei Vaticanului. Până în octombrie, cardinalul a fost membru al Consiliului Papal, alcătuit din nouă consilieri, informează CNN.

Doar una dintre cele două victime este în viață, aceasta ținând în secret abuzul timp de decenii. A doua victimă a murit ca urmare a unei supradoze de droguri și nu a divulgat niciodată ce i s-a întâmplat. În conformitate cu legea australiană, identitatea victimei abuzului sexual nu poate fi divulgată, însă depoziția sa va fi cu siguranță resimțită la Vatican, care de mai multe decenii a fost acuzat de ignorarea, mușamalizarea și negarea abuzurilor sexuale comise de clerici.

Audierile în vederea condamnării vor debuta mâine. Pell a depus o contestație împotriva verdictului.

Un summit istoric convocat de Papa Francis pentru a se adresa scandalurilor de abuzuri sexuale cu care se confruntă Biserica Catolică s-a încheiat duminică. În încheierea summitului, Suveranul Pontif s-a adresat celor 190 de cardinali, episcopi și alți participanți, spunându-le că pedofilia este o formă de „sacrificiu uman“, în viziunea sa.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele