Trump va fi primul invitat al noului împărat al Japoniei

45
Secretarul de Cabinet, Yoshihide Suga, a anunțat la începutul lunii mult-așteptatul nume al noii ere afișând o pancartă inscripționată de mână
1 minut de lectură

Deși nu a preluat încă tronul, noul Împărat al Japoniei și-a stabilit lista invitaților străini, primul fiind președintele american, Donald Trump.

Actualul Împărat, Akihito, în vârstă de 85 de ani, va abdica la sfârșitul acestei luni devenind primul Împărat din istoria modernă a Japoniei care abdică. Va fi înlocuit de fiul său în vârstă de 59 de ani, Prințul moștenitor Naruhito.

Președintele Trump și soția sa, Melania, vor face o vizită în Japonia la sfârșitul lunii mai, devenind primii vizitatori străini oficiali ai viitorului Împărat Naruhito, a confirmat astăzi Ministerul japonez al Afacerilor Externe prin intermediul unui comunicat citat de CNN.

Totodată, vizita lui Trump va fi prima vizită a unui lider străin în Japonia în noua eră botezată Reiwa. Erele japoneze se schimbă în funcție de cine se află pe tron. Era lui Akihito s-a numit Haisei și se va încheia la 30 aprilie.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele