Turcan: PNL va pune în aplicare rezultatele referendumului. Proiectele puse în procedură de urgență

257
2 minute de lectură

Primvicepreședintele PNL Raluca Turcan a anunțat luni începerea transpunerii în lege a rezultatului refrendumului, precum și adoptarea în regim de urgență a legii votului electronic. ”Pentru adoptarea imediată a acestor proiecte legislative avem susținerea românilor”, a adăugat ea.

”PNL va pune imediat în aplicare rezultatele Referendumului pentru justiţie şi solicită în mod imperativ adoptarea legii propuse de PNL privind votul electronic! Votul de ieri (duminică – n.r.) a arătat voinţa zdrobitoare a românilor de a pune capăt domniei corupţiei şi minciunii! 6 milioane de români au venit la vot şi au spus Da la referendum. Partidului Național Liberal a câştigat alegerile europarlamentare şi a salvat calea europeană a României. Este un vot care ne onorează şi care ne obligă enorm”, a scris pe Facebook Raluca Turcan

Ea a mai arătat că ”începând de astăzi” liberalii vor începe să transpunem rezultatul de ieri în lege, în procedură de urgenţă, prin următoarele proiecte:

1. Revizuirea Constituţiei în sensul interzicerii aministiei şi graţierii pentru faptele de corupţie. În acest sens, va fi completat art.73 din Legea fundamentală. 
2. Revizuirea Constituţiei pentru interzicerea ordonanţelor de urgenţă în domeniul justiţiei, prin completarea art. 115 din Legea fundamentală. 
3. Extinderea controlului constituțional asupra ordonanțelor de urgență, prin modificarea și completarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară, permițând ICCJ să se adreseze CCR în acest domeniu. 
4. Adoptarea, în procedură de urgenţă, a legii votului electronic pentru românii din diaspora.

”Legea (votului electronic – n.r.) a fost iniţiată de mult timp de PNL, însă proiectul s-a lovit de piedicile puse de PSD şi ALDE la Senat. Proiectul nostru poate fi adoptat imediat la Camera Deputaţilor. Pentru adoptarea imediată a acestor proiecte legislative avem susținerea românilor, care au stat la Kilometri de cozi, la secţiile de votare, în cea mai frumoasă zi pentru democraţia românească”, a conchis primvicepreședintele PNL.

Facem apel la toate partidele de opoziţie să ni se alăture în acest demers!

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele