Un deputat PNL cere PSD să sprijine exceptarea de la liberare condiționată a criminalior

34
2 minute de lectură

Deputatul PNL Florin Roman îi solicită liderului PSD Viorica Dăncilă să ceară parlamentarilor social-democrați să voteze în regim de urgență proiectul depus de acesta în iunie privind exceptarea de la liberare condiționată a criminalilor, violatorilor, pedofililor, tâlharilor și corupților.

“Solicit PSD să susțină proiectul de lege pe care l-am depus ca parlamentar al PNL, prin care solicitam exceptarea de la liberare condiționată, pentru criminali, violatori, pedofili, tâlhari și corupți. Proiectul de lege este depus la Senat și înregistrat încă din 4 iunie. Și are aviz favorabil de la Consiliul legislativ. Din păcate, de atunci proiectul este ținut la sertar și este blocat. PNL a atras atenția ca reducerea fracțiilor de pedeapsa nu este decât o gura de oxigen pentru infractori și ca măsurile luate de PSD nu fac decât sa dea mai multe drepturi infractorilor, în timp ce victimele sunt pur și simplu abandonate”, arată un comunicat al vicepreședintelui PNL, deputatul Florin Roman, preluat de Mediafax.

“După tragedia de la Alba Iulia, când o tânără a fost tâlhărită în scara unui bloc, după crima de la Mediaș, am atras atenția ministrului de Interne, Carmen Dan că este doar începutul! Am repetat obsesiv că nimeni nu mai este în siguranță. PNL a solicitat un plan concret de creștere a siguranței cetățeanului. De fiecare dată, ni s-a răspuns cu aroganță sau indiferență. Acum, din păcate, suntem obligați să asistăm la tragedii abominabile și la eșecul lamentabil al politicii PSD în domeniul siguranței cetățeanului”, mai arată mesajul politicianului.

Roman solicită astfel președintelui PSD, premierul Viorica Dancila, să ceară colegilor săi parlamentari să voteze în regim de urgență proiectul PNL, astfel încât, “odiosul criminal de la Caracal să putrezească în pușcărie și nu să fie liberat condiționat după 6-7 ani!”.

În cazul în care Gheorghe Dincă, autorul crimelor de la Caracal, este condamnat la închisoare mai puțin de 10 ani, acesta ar putea fi eliberat condiționat după executarea a cel puţin o treime din durata pedepsei, iar în cazul pedepsei de peste 10 ani acesta ar putea fi eliberat dacă execută cel puţin jumătate din pedeapsă, conform modificărilor aduse de Parlament Codului Penal.

Curtea Constituțională dezbate, luni, obiecțiile de neconstituționalitate formulate de PNL – USR și de președintele Klaus Iohannis asupra modificărilor aduse de Parlament Codului Penal și Codului de Procedură Penală.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele