VIDEO Protest-record la Moscova. Peste 20.000 de oameni au cerut alegeri libere

160
1 minut de lectură

Peste 20.000 de persoane au participat la un miting autorizat, care a avut loc sâmbătă la Moscova, protestatarii cerând alegeri libere și corecte, după ce o decizie a autorității electorale a făcut imposibilă participarea mai multor candidați ai opoziției la alegerile locale din capitala Rusiei.

Protestatarii au solicitat ca autoritățile să le permită candidaților opoziției să se înscrie la alegerile locale din septembrie, informează postul BBC News, preluat de Mediafax.

Comisia electorală de la Moscova a anunțat că majoritatea candidaților susținuți de opoziției nu au reușit să strângă numărul necesar de semnături pentru a participa la alegerile pentru Duma capitalei ruse, ce vor avea loc pe 8 septembrie. Comisia a anulat o mare parte a semnăturilor aduse de candidați sub pretextul că ar fi false, acuzații respinse categoric de liderii opoziției.

O serie de lideri ai opoziției, inclusiv Alexei Navalnîi, au luat parte la miting. “Le vom arăta că acesta este un joc periculos. Ar trebui să luptăm pentru candidații noștri”, le-a spus Navalnîi protestatarilor.

Potrivit Moscow Times, acesta a mai subliniat că protestul de sâmbătă a fost cel mai mare din ultimii ani, făcând trimitere la cel din piața Blotnaya, din 2012.

Mitingul a fost autorizat de autorități și nu s-au înregistrat incidente violente. 

Citiți și: Zeci de arestări operate de polițiștii ruși la protestul de la Moscova

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele