Zelenski a anunțat că va dizolva Parlamentul de la Kiev

23
1 minut de lectură

Volodimir Zelenski, noul președinte al Ucrainei, a anunțat astăzi că va iniția procedura de dizolvare a Radei Supreme, legislativul unicameral de la Kiev, subliniind necesitatea convocării de alegeri legislative anticipate.

Noul lider de la Kiev a făcut anunțul privind dizolvarea Parlamentului într-un discurs după ceremonia de învestire în funcția de președinte, relatează Mediafax.

Echipa președintelui ales a dat recent publicității un material video în care se cere dizolvarea Radei. Zelenski a menționat în cursul campaniei electorale că ar putea convoca alegeri legislative anticipate.

Următoarele alegerile legislative sunt programate în octombrie 2019, iar Andriy Parubiy, actualul președinte al Parlamentului, susține că nu există niciun temei pentru dizolvarea Legislativului.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele