• Opinii

Despre noi

Lidia Moise

Redactor Șef

Lidia Moise este jurnalist, comentator și realizator de televiziune cu articole publicate în presa română și internațională. A fost publicist comentator la Televiziunea Română, unde a realizat emisiunile Jurnal economic și Express Economic. A fost director executiv al săptămânalului Revista 22. A fost redactor șef adjunct la România liberă, a condus departamentul economic al agenției de știri Newsin, a colaborat cu postul de știri economice Money Channel.

Gabriel Nițulescu

Jurnalist

Gabriel Nițulescu este jurnalist, comentator, analist economic și autor de cărți economice, cu articole publicate în presa economică românească. A fost jurnalist la Curentul, Ziarul Financiar, Capital, Banii Noștri, Ghidul de Bani și Financial Director Romania. A fost editor coordonator al săptămânalului Banii Noștri și redactor-șef al revistei lunare Financial Director România.

Roxana Dascălu

Jurnalist

Roxana Dascălu a fost timp de 10 ani jurnalist la Reuters, a lucrat apoi la USAID, in coordonarea relaţiilor media şi outreach in Romania. A scris pentru The Economist Intelligence Unit şi Oxford Business Group, a colaborat cu Uniunea Scriitorilor din Romania, la Festivalul internaţional Zile şi Nopţi de Literatură, şi a coordonat relaţiile publice pentru Uniunea Artiştilor Plastici din România. Este traducător din şi în engleză şi franceză şi expert în comunicare şi relaţiile cu presa.

Constantin Rudnițchi

Redactor Șef Adjunct

Constantin Rudnițchi are o experiență de 28 de ani în presa scrisă, audio și TV ca jurnalist, moderator și realizator de emisiuni. A fost redactor-șef adjunct la revista „Capital”, redactor-șef al revistei economice „Bilanț” și al revistei „Economistul”. Specializat în jurnalism economic, este invitat frecvent la emisiuni radio și TV.

Roxana Zamfirescu

Jurnalist

Roxana Zamfirescu este jurnalist senior la Televiziunea Română, unde coordonează secția Politic a Știrilor TVR. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București, și-a început cariera la Radio Delta RFI, apoi a optat pentru televiziune. Este specializată pe știri politice, dar realizează și materiale din alte domenii, moderează emisiuni sau participă la ele în calitate de comentator. Este colaborator al canalului francez TV5 pentru România.

Bogdan Cristel

Fotoreporter

Bogdan Cristel este fotojurnalist roman cu experienta de 28 de ani de presa. Între 1991 si 1993 - fotojurnalist la cotidienele Dreptatea, Ora și saptamanalul Capital. Intre 1993 si 2015 - fotojurnalist la agenția de presă Reuters. Din 2015, colaborator fotojurnalist la EPA (European Pressphoto Agency).

Ovidiu Nahoi

Jurnalist

Ovidiu Nahoi, redactor șef al Radio France Internationale România. Și-a început cariera în 1990 în cadrul primului post de radio independent din România, Unifan/Uniplus, ca prezentator si redactor de stiri. A urmat o activitate intensă în presa scrisă, la publicații precum Ora, Privirea, Agenția de Presă Mediafax, Evenimentul zilei, Adevărul. A fost reporter de politică internă, apoi șef de secție și redactor șef adjunct, publicist-comentator și editorialist.

Marc Faur

Jurnalist

Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

Lidia Truică

Jurnalist

Lidia Truică, jurnalist cu 27 de ani de experiență, din care 23 în presa economică. A debutat în presă in 1993 ca jurnalist la cotidianul Evenimentul Zilei și a continuat să lucreze în mai multe instituții de presă abordând domenii precum agricultura, energie, sanatate.

Premii și distincții

CFA

CFA Society

”Premiul ne onorează, ne emoționează și, totodată ne obligă să oferim mâine o lectură mai vibrantă, mai interesantă decât cea pe care o citiți azi."