• Opinii
Numărul zilnic de cazuri. Valeriu Gheorghiță: La jumătatea lunii septembrie am putea avea peste 1.500 de cazuri de COVID pe zi.
233 numărul zilnic de cazuri Covid-19 înregistrate în România în ultimele 24 de ore. Acesta este cel mai mare număr de la 1 iunie, când au fost raportate 241 de cazuri.  Numărul cazurilor zilnice a crescut la peste 100 în ultima săptămână. Noile cazuri au fost raportate din 33.867 teste efectuate în același interval: 14.561 teste RT-PCR și 19.306 teste rapide. Cel mai mare numărul zilnic de cazuri a fost raportat în București (38), urmat de județul Timiș (21), Constanța (15), Cluj (13) și Iași (12). Cea mai mare rată a incidenței Covid-19 a fost înregistrată în județul Ilfov...
Elicopterul militar american
Elicopterul militar american Black Hawk aterizează de urgență în București. Nimeni nu a fost rănit.
consilier personal al guvernatorului
Guvernatorul băncii centrale a României îl angajează pe fostul premier Viorica Dăncilă în calitate de consilier personal. Ea se va alătura echipei de consilieri personali a guvernatorului, unde o altă numire a fostului europarlamentar Ioan Pascu a ridicat deja întrebări și a provocat perplexitate publică.
Cetățenii UE reținuți și expulzați
Cel puțin o duzină de cetățeni europeni au fost reținuți și expulzați doar pe aeroportul din Gatwick în 48 de ore săptămâna trecută. Cetățenii UE se confruntă cu mediul ostil al Marii Britanii pentru imigrație. Forța de frontieră britanică este excesiv de agresivă. Abordarea Home Office încalcă „spiritul” acordului Brexit. Dacion Cioloș: „Trimiterea tinerilor cetățeni ai UE în centrele de detenție a imigrației este extrem de disproporționată și încalcă spiritul unei bune cooperări la care ne-am aștepta”.
Schema de granturi
Ministerul Economiei a debursat aproximativ 4.500 din cele 22.000 de subvenții din această schemă, care are un buget de 765 milioane EUR și este finanțată integral din bugetul Uniunii Europene. Potrivit estimărilor Băncii Mondiale, deficitul fiscal în creștere ar împinge datoria publică românească, una dintre cele mai scăzute din UE, la 62,2% din PIB în 2023, de la 37,3% în 2019. În 2021, se preconizează că sărăcia va rămâne ridicată în România datorită triplului impact al veniturilor cu care se confruntă segmente mai sărace ale populației, sub forma pandemiei persistente, a anului agricol sărac și a scăderii remitențelor.
Timișoara intră în carantină
Timișoara intră în carantină. Al patrulea oraș ca mărime din România, și mai multe comune învecinate au intrat în carantină timp de 14 zile începând cu 8 martie, din cauza creșterii numărului de noi cazuri COVID-19. Timișoara este primul oraș românesc de prim nivel care a luat o astfel de decizie în 2021. Sute de locuitori s-au adunat în fața primăriei pentru a protesta împotriva acestei decizii. În județul Timiș, rata de infecție cu COVID-19 este de 5,48 cazuri la mia de locuitori, în timp ce la Timișoara este de 7,49 cazuri la mia de locuitori, începând cu 6 martie când s-a luat deci...
sentințe de închisoare pentru Băsescu și Udrea
Curtea de Apel București a condamnat fostul ministru al turismului Elena Udrea, unul dintre cei mai influenți politicieni din România în timpul administrației fostului președinte Traian Băsescu, la opt ani de închisoare. Sentințe de închisoare pentru Băsescu și Udrea sunt după 4 ani de investigații din 2017, când Direcția Națională Anticorupție (DNA) a trimis cazul în instanță. Fiica lui Traian Băsescu, Ioana Băsescu, a primit și ea o pedeapsă de cinci ani de închisoare într-un dosar de corupție legat de finanțarea ilegală a campaniei electorale a tatălui ei pentru alegerile prezidenți...
certificatul de vaccinare pentru scopuri medicale
Există îngrijorări cu privire la potențialul discriminării și lipsa unor dovezi suplimentare ale efectului vaccinurilor asupra eficienței acestora în reducerea răspândirii virusului.
254 milioane pentru încălzirii in Bucharest
Comisia Europeană (CE) a aprobat, în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat, planurile autorităților române de a utiliza 254 milioane EUR din fondurile sale structurale pentru modernizarea sistemului de distribuție a încălzirii din București. "Această măsură de ajutor de 254 de milioane EUR, finanțată prin fondurile structurale ale UE, va ajuta România să își atingă obiectivele de eficiență energetică și să contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și alți poluanți fără a denatura concurența în mod nejustificat", a declarat vicepreședintele executiv al C...
Autoritățile române au cumpărat în jur de 20 de milioane de doze din vaccinul BioNTech Pfizer și 3,4 milioane de doze din vaccinul produs de Moderna. România a semnat un contract pentru achiziționarea a 9 milioane de doze de vaccin german COVID-19 CureVac, care nu a fost încă aprobat. Mai mulți pacienți au fost observați cu noua tulpină a coronavirusului în România.