• Opinii
consilier personal al guvernatorului

Dăncilă este noul consilier personal al guvernatorului băncii centrale din Romania

Guvernatorul băncii centrale a României îl angajează pe fostul premier Viorica Dăncilă în calitate de consilier personal. Ea se va alătura echipei de consilieri personali a guvernatorului, unde o altă numire a fostului europarlamentar Ioan Pascu a ridicat deja întrebări și a provocat perplexitate publică.
Record salariul mediu net în martie

Record salariul mediu net în martie

În luna martie, salariul mediu net din România atinge un nou record de 3.547 lei, în timp ce șomajul scade la 5,5%. Șomajul a fost ținut sub control printr-o combinație de subvenții acordate de guvern și finanțate dintr-un împrumut simplificat acordat de Comisia Europeană.
interdicția României Huawei 5G

România continuă cu interdicția Huawei 5G

România este ultima țară care interzice vânzătorii chinezi din rețelele sale 5G. Parlamentul a aprobat proiectul de lege 5G fără amendamente care să respingă toate amendamentele la proiectul de lege 5G prezentate de guvern. Pentru operatorii de telecomunicații români, costul eliminării Huawei din sistemul național de rețea 5G ar putea fi de aproximativ 3-4 miliarde EUR.
AstraZeneca COVID-19 vaccinului

O donație a vaccinului Covid-19 al AstraZeneca în Moldova

România va dona un alt lot de doze de vaccin Covid-19 către Moldova ca parte a unui pachet de sprijin anunțat la sfârșitul anului 2020. România va începe, de asemenea, să vândă doze de vaccin AstraZeneca către Moldova, planificând să trimită aproximativ 200.000 de doze pe lună
Noi oportunități de a câștiga din agricultură i-au văzut pe români

Noi oportunități de a câștiga din agricultură i-au văzut pe români

Tendințele emergente din agricultura românească oferă românilor noi oportunități financiare. Cultivarea fructelor atrage din ce în ce mai mult fermierii, dar fondurile UE pentru 120 de milioane de euro pentru livezi sunt extrem de insuficiente pentru cele peste 100 de proiecte deja depuse.
Paște acasă românilor urbani

Paște acasă pentru majoritatea românilor urbani

Petrecerea timpului cu familia este cel mai important lucru în această perioadă. 78% dintre românii din mediul urban vor petrece Paștele acasă. 36% dintre aceștia vor aloca peste 500 de lei pentru pregătirea meniului de Paște.
Schema de granturi

Schema de granturi pentru IMM-uri nu poate fi deblocat niciodată

More than 20,000 Romanian SMEs applied for investment grants worth between EUR 50,000 and EUR 200,000, but the Ministry of Economy no longer has money for that as the money was shifted to working capital grants.
După ce rata de infecție COVID-19 de 14 zile a scăzut sub 3 la 1.000 de locuitori, unele măsuri restrictive în capitală vor fi relaxate. Cinematografele, teatrele, restaurantele interioare, cafenelele și locurile de jocuri de noroc se vor redeschide cu o capacitate de 30%, începând cu 25 ianuarie. În același timp, din cauza îngrijorărilor legate de noile tulpini de coronavirus și a numărului tot mai mare de cazuri Covid-19, mai multe țări au anunțat noi cerințe suplimentare pentru călători, inclusiv români.

Restricțiile Covid-19 s-au relaxat

Unele restricții s-au relaxat în București, deoarece rata incidenței Covid-19 scade sub 3,5. Restul măsurilor rămân în vigoare până când incidența scade sub 3 la mia. Peste 3 milioane de persoane au primit până acum cel puțin o doză de vaccin COVID-19. Premierul Florin Cîțu insistă asupra unei ținte de 5 milioane de persoane vaccinate până în iunie.
Oficialul Ambasadei Rusiei a declarat persona non grata în România

Oficialul Ambasadei Rusiei a declarat persona non grata

Iohannis: „Situația este îngrijorătoare”. Republica Cehă bănuiește că aceiași doi agenți căutați de Marea Britanie în otrăvirea lui Skripal în 2018. Praga a expulzat 18 diplomați ruși, Rusia a răspuns cu 20, ceea ce a provocat un război diplomatic care a paralizat practic ambasadele și ambele părți.
Ministrul Sănătății este demis

Ministrul Sănătății este demis. Coaliția trosnește.

Premierul Florin Cîțu îl revocă pe ministrul sănătății și pe secretarul de stat. Alianța reformistă USR-PLUS nu mai sprijină PM.