Aproximativ 44% dintre români au obținut imunitate la COVID-19

Potrivit premierului Florin Cîțu, guvernul intenționează să reducă mai multe restricții începând cu 1 august, în special pentru evenimentele în aer liber, pentru a permite un număr mai mare de participanți.

350
3 minute de lectură
4,89 milioane de persoane au primit un vaccin COVID-19 în România până pe 20 iulie
Foto: Getty Images / Guliver

Potrivit ultimelor estimări citate de Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, aproximativ 44% din populația României a câștigat imunitate la COVID-19, fie prin vaccinare, fie după infectarea cu virusul. Cele mai mari rate, de peste 60%, se înregistrează în județele Cluj și Ilfov, iar în București, a mai anunțat oficialul sanitar.

Conform acelorași estimări, mai mult de 20% din populația din 25 de județe a dezvoltat imunitate la COVID-19, în timp ce în 11 județe, rata este de peste 40%. Trei județe au o rată de peste 50%. români obținut imunitate COVID-19

Baza de calcul utilizată pentru aceste estimări a fost populația rezidentă a României la 1 ianuarie 2020, adică 19,3 milioane de persoane.

Potrivit raportului oficial, un total de peste 4,89 milioane de persoane au primit un vaccin COVID-19 în România până pe 20 iulie, iar majoritatea acestora (4,74 milioane) sunt complet vaccinate. Între timp, un total de peste 1,08 milioane de cazuri de infecție au fost confirmate prin teste efectuate în România până la 20 iulie, iar peste 1,04 milioane de pacienți au fost declarați vindecați. Nouăzeci și cinci de persoane au fost pozitive pentru COVID-19 în 24 de ore.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihaila, a declarat că rata infecției este de așteptat să crească în România și a subliniat importanța unei acoperiri vaccinale suficiente.

“Nu putem avea o dată exactă la care valu patru va apărea sau va atinge apogeul, dar luându-ne după ce se întâmplă în celelalte țări – de exemplu în Marea Britanie acum avem aproximativ 45.000 de noi infecții pe zi -, având în vedere că și incidența infecțiilor cu tulpina Delta este în creștere la noi în țară, da, estimăm că vom avea sau creștere a ratei de infectare și la noi în țară ”, a declarat Ioana Mihaila. români obținut imunitate COVID-19

Ea a mai spus că vaccinurile oferă protecție împotriva formelor severe de infecții și a riscului de mortalitate. În acest moment, autoritățile așteaptă recomandări de la Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor cu privire la posibila administrare a unei lovituri de rapel.

Premierul Florin Cîțu a mai spus că specialiștii analizează posibilitatea administrării celei de-a treia doze de vaccin COVID-19 în România.

“Rămân vaccinuri și pentru a treia doză. Așteptăm decizia, dar specialiștii se îndreaptă spre acest lucru. Ei nu vor spune că trebuie administrată. Așa arată direcția în care merge discuțiile ” a spus Cîțu.

El a mai spus că singura modalitate de a vă pregăti pentru un posibil al patrulea val este de a lua vaccinul.

Potrivit primului ministru, guvernul intenționează să reducă mai multe restricții începând cu 1 august, în special pentru evenimentele în aer liber, pentru a permite un număr mai mare de participanți.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele