• Opinii
Politicienii... au o responsabilitate

Iohannis: Politicienii… au o responsabilitate uriașă în aceste momente dificile

Președintele Iohannis condamnă violențele de la proteste si avertizează împotriva valorificării politice a protestelor de stradă: Intolerabile și complet de neacceptat sunt manifestările violente, extremismul, xenofobia, toate acestea ascunse grosolan în spatele unor revolte îndreptate împotriva unor măsuri menite să protejeze viața și sănătatea tuturor
Proteste împotriva restricțiilor Covid-19

Proteste împotriva restricțiilor Covid-19

188 de persoane au fost audiate, iar 222 au fost amendate în urma protestului de la București și alte câteva orașe din România. Pe 29 martie, România a atins un nivel record, având 1.398 pacienți Covid-19 internați în unități de terapie intensivă, cu o lipsă de personal medical. Oamenii au protestat în fața spitalului municipal din Bacău unde un Covid-19 bolnav a urmărit mitingul de pe fereastra spitalului.
sentințe de închisoare pentru Băsescu și Udrea

Sentințe de închisoare pentru Ioana Băsescu și Elena Udrea

Curtea de Apel București a condamnat fostul ministru al turismului Elena Udrea, unul dintre cei mai influenți politicieni din România în timpul administrației fostului președinte Traian Băsescu, la opt ani de închisoare. Sentințe de închisoare pentru Băsescu și Udrea sunt după 4 ani de investigații din 2017, când Direcția Națională Anticorupție (DNA) a trimis cazul în instanță. Fiica lui Traian Băsescu, Ioana Băsescu, a primit și ea o pedeapsă de cinci ani de închisoare într-un dosar de ...
Încetinirea semnificativă a salariilor nete în România este în comparație cu creșterea de 8,8% din 2019.

Încetinirea semnificativă a salariilor nete în România

Salariile din România și-au reluat creșterea în octombrie 2020, după ce criza și-a comprimat creșterea anuală la doar 0,7%. Deși românii au cel de-al doilea cost al forței de muncă cel mai scăzut din Uniunea Europeană, în 2020, aceștia au rezervat în continuare economii sau investiții în medie cu puțin peste 700 EUR
7 din 10 antreprenori și manageri din servicii financiare, IT, Energie, Comerț cu amănuntul, HORECA, agricultură și alte industrii din România sunt îngrijorați de posibila închidere a activității. Doar 15% au o viziune optimistă asupra a ceea ce urmează.

15% dintre antreprenori și manageri sunt optimisti cu privire la viitor

7 din 10 antreprenori și manageri din servicii financiare, IT, Energie, Comerț cu amănuntul, HORECA, agricultură și alte industrii din România sunt îngrijorați de posibila închidere a activității. Doar 15% au o viziune optimistă asupra a ceea ce urmează.

Procurorii îl acuză pe fostul premier Tăriceanu că a primit beneficii materiale în schimbul favoruri...

Procurorii DNA vor depune acuzații în instanță acuzându-l pe fostul prim-ministru Tăriceanu că a primit în mod indirect 800.000 de dolari în beneficii materiale de la o companie austriacă în timpul mandatului său. În schimb, se spune că și-a exercitat puterea de a alege pentru a lua mai multe decizii guvernamentale în favoarea companiei.

Preşedintele, eliminat din procedura de numire a conducerii Consiliului Concurenței. Modificările, f...

Senatul a adoptat miercuri, într-o şedinţă online, modificările propuse de social-democraţii Şerban Nicolae şi Daniel Zamfir la legea Consiliului Concurenţei.

Poluarea excesivă din București-Ilfov nu a fost întâmplătoare

Situația nu este întâmplătoare, ci este efectul unui lung șir de neregulicare s-au perpetuat ani la rând și din cauza încălcării legislației.

Partidele parlamentare, scrisoare către Orban: Guvernul şi Parlamentul să lucreze la un plan naţiona...

Toate partidele parlamentare, cu excepția PNL, i-au trimis o scrisoare premierului Ludovic Orban.

Parlamentul a decis, în plină criză de coronavirus, majorarea salariilor pentru unii bugetari

Parlamentul a modificat Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.