Tensiunea politică după ce un spital sa transformat în tratarea pacienților cu COVID-19

Foisor Ortopedic Spitalul din centrul Bucureștiului a fost evacuat și utilizat pentru pacienții cu COVID-19. În același timp, nu exista pat de terapie intensivă în București și un număr tot mai mare de pacienți au fost trimiși la alte spitale din țară. Doar șase locuri de terapie intensivă sunt disponibile în România. Evacuarea a adus critici din partea opoziției social-democratice, tensiuni în cadrul coaliției de guvernământ și a fost unul dintre motivele protestelor anti-restricții de la București.

201
5 minute de lectură
tensiune politică după un spital
Spitalul ortopedic Foisor din centrul Bucureștiului a fost evacuat și utilizat pentru pacienții cu COVID-19. În același timp, nu exista pat de terapie intensivă în București și un număr tot mai mare de pacienți au fost trimiși la alte spitale din țară. Doar șase locuri de terapie intensivă sunt disponibile în România. Evacuarea a adus critici din partea opoziției social-democratice, tensiuni în cadrul coaliției de guvernământ și a fost unul dintre motivele protestelor anti-restricții de la București.

Tensiunea politică după ce un spital a apelat la tratarea pacienților cu COVID-19 a fost provocată în cadrul coaliției de guvernământ. Evacuarea de urgență a unui spital din București pentru a face loc pacienților cu COVID-19 a stârnit nemulțumirea și criticile pacienților din partea social-democraților de opoziție.

Deoarece nu era disponibil pat de terapie intensivă în București și după ce un număr din ce în ce mai mare de pacienți a fost trimis la alte spitale din țară, pe 9 aprilie, șeful serviciilor de urgență, Raed Arafat, a decis să evacueze Foisor Orthopedic spitalul din centrul Bucureștiului și să-l folosească. pentru pacienții cu COVID-19. Raed Arafat a declarat că „orice oră contează”. Spitalul are 21 de paturi de terapie intensivă și 200 de paturi în care pacienților li se poate asigura oxigen.

Pacienții Foisor Orthopedic spitalului au fost mutați vineri târziu în alte unități medicale pe targă sau în cărucioare, deoarece nu se puteau deplasa independent.

Declarațiile premierului Florin Cîțu au fost interpretate de mass-media ca reflectând așteptările sale pentru demisia ministrului sănătății Vlad Voiculescu. „E vorba de onoare, să vedem cine mai sunt onoare în România”, a declarat premierul Cîțu jurnaliștilor.

Tensiunea politică după ce un spital s-a transformat în tratarea pacienților cu COVID-19 și modul în care pacienții au fost evacuați din spitalul Foisor a făcut parte din protestele anti-restricție din București la Palatul Prezidențial Cotroceni din 10 aprilie. Printre organizatorii demonstrațiilor continue s-au numărat radicalii petrecerea AUR, care a oferit transport gratuit din alte orașe către București.

Protestul a continuat după ora 20.00 în București, în ciuda restricțiilor de trafic stabilite și a autorizației evenimentului valabile până la ora 19:30. Mulți protestatari nu au purtat o mască sau au purtat-o ​​necorespunzător în timp ce fluturau steaguri, au suflat în trâmbițe și au strigat lozinci anti-guvernamentale.

Între timp, deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a declarat că transferurile nu au luat în considerare opiniile organismului medical, iar procedura a fost „periculoasă”.

Nu doar opoziția a criticat Guvernul pentru gestionarea situației. Un vicepreședinte al Partidului Național Liberal, Ben-Oni Ardelean, a spus că va cere conducerii partidului său să sprijine demiterea ministrului sănătății Vlad Voiculescu.

Până acum, premierul Florin Cîțu și ministrul Voiculescu au negat în repetate rânduri zvonurile despre tensiunea dintre ministrul platformei reformiste USR-PLUS și seniorul partid de guvernământ, Partidul Național Liberal (PNL). Strategiile interne din cadrul PNL înainte de congres, unde partidul va alege noul lider, complică relațiile deja tensionate dintre membrii coaliției de guvernământ.

Doar șase locuri de terapie intensivă sunt disponibile în România

Doar șase locuri de terapie intensivă erau disponibile în România duminică, 11 aprilie, a anunțat premierul Florin Cîțu după un comitet național CNCCI cu privire la situația pandemiei.

Anunțul a venit întrucât 1.531 de pacienți cu Covid-19 au fost internați în unitățile de terapie intensivă din țară pe 11 aprilie, cel mai mare număr raportat de la începutul pandemiei. Premierul a spus că obiectivul de a avea 1.600 de paturi UCI, stabilit cu ceva timp în urmă, ar trebui atins, deoarece acestea sunt urgent necesare.

La 10 aprilie, România a raportat 4.310 infecții cu Covid-19, împingând numărul total de cazuri de la începutul pandemiei peste pragurile de 1 milion. Din cele 1.006.167 de cazuri raportate de la începutul pandemiei, 906.659 de pacienți și-au revenit, au anunțat autoritățile în raportul emis pe 11 aprilie.

Cîțu a declarat că este esențial să se intensifice campania de vaccinare și a anunțat că vor fi deschise mai multe centre de vaccinare în această săptămână.

“Se vor deschide alte 171 de centre de vaccinare și, după 15 aprilie, vom putea vaccina zilnic 100.000 de persoane. Este singura soluție pentru depășirea pandemiei, pe lângă faptul că este singura soluție pentru redeschiderea economiei”, a spus el.

Numărul cazurilor raportate zilnic a scăzut sub 6.000 în ultima săptămână, dar unii medici au avertizat că multe cazuri nu au fost raportate. Beatrice Mahler, managerul unuia dintre cele mai importante spitale din București care tratează spitalele Covid-19, Institutul Marius Nasta, a spus că crede că numărul cazurilor zilnice este de patru ori mai mare decât cel raportat. Tensiunea politică

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele