• Opinii
Actualitate

Actualitate

Reporter Global iți aduce în fiecare zi cele mai noi știri, exclusivități, breaking news și informații de care ai nevoie.

Pensia medie în România

Pensia medie în România a crescut cu 16% anual. Deficitul la sistemul public de pensii poate depăși ...

Deși există o creștere de 16% a pensiilor comparativ cu primul trimestru al anului 2020, aceasta nu este încă cu mult mai mare de 330 de euro. Pentru comparație, salariul mediu net a crescut cu 6,4% anual, până la 700 EUR în T1 anul acesta. Deficitul la sistemul public de pensii poate depăși 20% din volum a pensiilor plătite.
mai mare piață logistică

Treia mare piață logistică din regiune

Piața industrială și logistică își continuă tendința pozitivă. România apare ca a treia cea mai mare destinație industrială din Europa Centrală și de Est, fiind a treia piață logistică din regiune după Polonia și Republica Cehă. Așteptările sunt pentru stocul logistic de 6 milioane de metri pătrați, în principal în zona Bucureștiului.
Vânzările cu amănuntul România

Vânzările cu amănuntul din România revin la ratele pre-pandemice

Vânzările cu amănuntul din România au înregistrat o rată de creștere impresionantă de 42,7% pe an în luna aprilie, în principal datorită efectelor de bază scăzute create de blocarea în aceeași lună a anului trecut, când vânzările s-au contractat cu 19,4% pe an.
Național de Redresare și Reziliență

Banii Planului Național de Redresare și Reziliență alocați fără licitație

Opoziția social-democrată începe examinarea Planului de reziliență după ce antreprenorul care a finanțat campania electorală a politicianului liberal a fost principalul beneficiar al sutelor de milioane de euro din fondurile alocate capitolului energetic
Dragnea rămâne în închisoare

Dragnea rămâne în închisoare

Tribunalul București rejected the request for parole submitted by former Social Democrat leader Liviu Dragnea
Belarus a deturnat un avion cu 170 de persoane pentru a face față unui inamic

Belarus a deturnat un avion cu 170 de persoane pentru a face față unui inamic. Rezumatul crizei.

Un avion cu 170 de persoane la bord a fost deviat peste spațiul aerian din Belarus cu puțin timp înainte de a intra în spațiul aerian lituanian și a aterizat la Minsk. Jurnalistul Roman Protasevici, care a fost la bord, a fost arestat sub acuzația de organizare a protestelor împotriva lui Lukașenko și a fost identificat drept „terorist”.
Călătorii UE timpul pandemiei

Documentul pentru călătoriile UE în timpul pandemiei a fost de acord

„Certificatul digital COVID-19 UE” pentru călătoriile UE în timpul pandemiei a fost de acord
consilier personal al guvernatorului

Dăncilă este noul consilier personal al guvernatorului băncii centrale din Romania

Guvernatorul băncii centrale a României îl angajează pe fostul premier Viorica Dăncilă în calitate de consilier personal. Ea se va alătura echipei de consilieri personali a guvernatorului, unde o altă numire a fostului europarlamentar Ioan Pascu a ridicat deja întrebări și a provocat perplexitate publică.
Record salariul mediu net în martie

Record salariul mediu net în martie

În luna martie, salariul mediu net din România atinge un nou record de 3.547 lei, în timp ce șomajul scade la 5,5%. Șomajul a fost ținut sub control printr-o combinație de subvenții acordate de guvern și finanțate dintr-un împrumut simplificat acordat de Comisia Europeană.
interdicția României Huawei 5G

România continuă cu interdicția Huawei 5G

România este ultima țară care interzice vânzătorii chinezi din rețelele sale 5G. Parlamentul a aprobat proiectul de lege 5G fără amendamente care să respingă toate amendamentele la proiectul de lege 5G prezentate de guvern. Pentru operatorii de telecomunicații români, costul eliminării Huawei din sistemul național de rețea 5G ar putea fi de aproximativ 3-4 miliarde EUR.