6.3 C
Bucharest
Marți 28.01 | 22:52

MAGYAR NEMZET: János Áder: Nu există schimbări climatice de dreapta sau de stânga

„Nu există schimbări climatice de dreapta sau de stânga”, a subliniat preşedintele Ungariei, în cadrul unui interviu acordat duminică postului public de radio Kossuth, din Ungaria. János Áder a solicitat în acest sens un consens şi un minim naţional. Preşedintele Ungariei a precizat în interviul amintit: În mesajul său de Anul Nou intenţionat nu a folosit cuvântul „apărarea climei”, deoarece această problemă reprezintă doar un mic segment în efortul depus pentru menţinerea lumii create. ...

Impactul economic al incendiilor din Australia ar putea depăși 4,4 miliarde de dolari

Cei de la Moody Analytics estimează că pagubele economice cauzate de incendiile care devastează zona estică a Australiei ar putea depăși valoarea de 4,4 miliarde de dolari atinsă în 2009, când au avut loc incendiile cunoscute sub numele Black Saturday.

Alexe: Bucureștenii pur și simplu „inhalează otravă”

Ministrul Mediului, Costel Alexe, revine în dezbaterea pe tema poluării din București cu un mesaj dur la adresa Gabrielei Firea. El scrie pe pagina sa de Facebook că actualul primar general ar trebui să se mute în Capitală, pentru a vedea că locuitorii acestui oraș „pur și simplu inhalează otravă”.

Peste un miliard de animale au fost ucise în incendiile din Australia

Numărul animalelor care se estimează că au murit în incendiile ce afectează Australia în ultimele luni se ridică la peste un miliard.

Ministrul Mediului: Bucureștenii ar trebui să poarte măști anti-poluare

Luni, ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat că le recomandă bucureștenilor să se protejeze de aerul extrem de poluat din Capitală, folosind inclusiv măști, informează RFI.

Noile motociclete și mopeduri vândute în UE trebuie să îndeplinească standardul Euro 5

Unele modele de nișă, adică motociclete enduro și cele de trial, mopede cu trei roți și cvadricicluri ușoare, au primit o perioadă de tranziție.

Iohannis a promulgat OUG privind achiziția mașinilor electrice

Iohannis a promulgat legea de aprobare a OUG prin care mașinile electrice hibrid sau complet electrice pot fi achiziționate în cadrul Programului Rabla.

Mihai Goțiu compară politica din Australia cu cea din România

Duminică, senatorul USR Mihai Goțiu a afirmat, pe Facebook, că situația din Australia a fost provocată din cauza guvernelor ultimelor decenii de acolo, care au fost sponsorizate de companiile miniere și au negat constant schimbările climatice.

Amazon amenință cu demiterea angajații care militează împotriva schimbărilor climatice

Un grup de angajați Amazon a anunțat că gigantul de retail a amenințat cu demiterea mai mulți angajați care au manifestat față de schimbările climatice.

Bilanțul taifunului Phanfone din insulele filipineze a ajuns la 16 morți

Joi, taifunul Phanfone, care a afectat insulele din Filipine în ziua de Crăciun, a ajuns cu bilanțul la 16 morți, distrugând mai multe case și zone turistice din regiune, au informat autoritățile, relatează site-ul postului CNN și cotidianul The Guardian.