Garda de Mediu a depistat arderi ilegale de deșeuri în Ilfov. Poluarea a crescut în București

400
2 minute de lectură

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu și Poliția au identificat, în zona Sintești-Vidra din județul Ilfov, mai multe arderi ilegale care degajau fum negru intens, focarele situându-se pe proprietatea privată a unor cetățeni, rezultatul fiind o creștere a poluării în București, relatează Mediafax.

Conform Ministerului Mediului, în ultimele 24 ore, concentrațiile PM10, PM2.5 și NO2 din Capitală au evoluat neobișnuit față de normal, nu atât în ceea ce privește maximele înregistrate, ci mai ales legat de perioadele orare în care s-au înregistrat creșterile și valorile maxime.

După creșterea obișnuită din perioada de seară (20:00-22:00), odată cu scăderea vitezei vântului până aproape de zero (calm atmosferic), a avut loc o creștere nu foarte amplă, dar constantă a concentrațiilor, până în jurul orei 02:00 dimineața. Valorile maxime ale concentrației de PM10 au fost de 79.3 micrograme/mc, iar pentru NO2 valoarea maximă a fost 97.3 micrograme/mc. „Precizăm că aceste valori maxime nu au condus la depășiri ale valorilor limită nici la media zilnică a PM10 (în jur de 30 micrograme/mc, față de 50, cât este valoarea limită), nici pentru NO2, unde s-a atins doar jumătate din valoarea limită. Ca termen de comparație, în cazul episodului de poluare a aerului din perioada 01-02 martie, s-au înregistrat valori și de peste 600 micrograme/mc pentru PM10”, precizează ministerul.

În urma informării APM București și în urma analizei rețelei independente de senzori de monitorizare a calității aerului, care indicau concentrații mai ridicate în zonele limitrofe Bucureștiului, comisarii GNM s-au deplasat la fața locului împreună cu Poliția și au identificat, în zona Sintești-Vidra din județul Ilfov, mai multe arderi ilegale care degajau fum negru intens, focarele situându-se pe proprietatea privată a unor cetățeni. În urma analizei, s-a concluzionat că, cel mai probabil, este vorba despre aceleași persoane surprinse că ardeau cantități semnificative deșeuri din anvelope și cabluri electrice, în urma controlului din perioada 02-08 martie. În urma verificărilor preliminare în limita competențelor, s-a decis deferirea cazului către organele de cercetare penală. ■

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele